Hopp til innhold

Hund døde under Finnmarksløpet

Hundekjøreren Thomas Hoffmann fra Tyskland kom til Neiden II med hunden Dolcetto død i sleden. Dolcetto var ikke syk og døde under mating.

Hoffmann kom til Neiden II med sin døde følgesvenn onsdag ettermiddag.

– Kjører Thomas Hoffmann kom til Finnmarksløpet for å kjøre rolig og hvile mye. Han hadde ingen ambisjoner om å konkurrere i toppen. Hans ønske har vært å komme til mål å gi sine hunder en fin erfaring og opplevelse, skriver Finnmarksløpet i en pressemelding.

Døde under mating

Hunden døde plutselig under mating. Hundekjøreren prøvde med førstehjelp i en time, men uten og lykkes.

Dolcetto har vært under veterinærundersøkelsene på samtlige sjekkpunkter under løpet ikke vist noen tegn på skader eller sykdom, opplyser Finnmarksløpet.

– Hunden var to år, og i god form. Vi vet i dag ikke hva dødsårsaken er. Rutinemessig vil han nå bli sendt til Veterinærinstituttet i Tromsø for obduksjon. Resultatet der vil bli kjent i løpet av 14 dager, uttaler sjefsveterinær Charlotte Leschbrandt.

– Mareritt

Presse- og informasjonssjef Hans Petter Dalby i Finnmarksløpet sier dette er det verste som kan skje en hundeeier.

- Dette er utrolig trist. Thomas er en meget erfaren hundekjører, og dette er det største marerittet for enhver som driver med hund. Hele miljøet føler i kveld med han, uttaler Dalby i en pressemelding.

Siste gang en hund døde under Finnmarksløpet var i 2007.