Hopp til innhold

Hør Johan og Ida synge Dylan på nordnorsk

Med sine akustiske duetter og nordnorske gjendiktninger av Bob Dylan, har Johan Aarstein og Ida Løvheim begeistret publikum og anmeldere.

Hør Ida og Johan synge Dylan på nordnorsk i studio hos NRK Troms.

Ida Løvheim og Johan Aarstein synger sin versjon av Bob Dylans «I want you».

– Johan har oversatt noe som jeg vil si er vakre tekster. Det er utrolig fint å få synge dem og se at folk tar de til seg fordi det er på dialekt. Ja, de ser ut til å like det, sier Ida Løvheim på spørsmål om hvorfor de har endt opp med å synge Dylans tekster på sin dialekt.

Vanskelig å skrive om tekstene

Som Løvheim sier er det Johan Aarstein som har stått for oversettelsen av Dylans populære tekster. Det har ikke bare vært enkelt.

– Det var en kode som jeg måtte knekke, rett og slett. Jeg måtte gå fra å tenke på det som lyrikk til å se versene mer under ett. Jeg må visualisere det og beskrive bildene jeg da så for meg. Plutselig klarte jeg å skrive tekstene om, forklarer Aarstein.

– Det er mye som går tapt underveis når man skriver om tekster, men jeg klarte likevel å fange noen nye ting som jeg ikke hadde sett tidligere, legger han til.

Sommerturné avsluttes i Tromsø denne helgen

De to musikerne har denne sommeren vært på turné.

– Vi har vært så heldig som har fått reist rundt i Nord-Norge for å spille. Vi har blant annet vært i Finnmark, Senja, Lofoten og til og med på Hurtigruten. Det har vært en veldig artig sommer med mange små og intime konserter, sier Aarstein.

Men på Hurtigruten er det jo mange utenlandske turister. Hvordan har Dylan på nordnorsk fungert der?

– Du, de nynnet med. De kjente låten, så jeg tror de koste seg, svarer Løvheim.

Lørdag 15. august rundes turneen av med konsert på Verdensteatret Kino i Tromsø.

– Jeg gleder meg sånn. Det er en utrolig fin sal, og jeg tror og håper det blir en helt spesiell stemning, sier Løvheim.