Her er Troms-vinnerne av Klassequizen!

Med hver sine strategier gikk de to lagene fra Grønnåsen og Finnsnes med liv og lyst inn i fylkesfinalen i Klassequizen. Og vinnerlaget ble ikke avgjort før i siste kategori.

Troms-vinnere

Vegard Stangnes, Oscar Uteng og Karoline Aadnevik Vollstad skal representere Troms i landsfinalen i Klassequizen i mai.

Foto: Bernt Olsen / NRK

– Vi har øvd på gamle quiz-spørsmål og lest oss opp, fortalte Finnsnes-laget, som består av Karoline Aadnevik Vollstad, Vegard Stangnes og Oscar Uteng.

Grønnåsen skole derimot ville unngå å bli for opphengt i ulike kategorier.

– Da kan det fort bli sånn at man svarer feil selv når svaret er helt åpenlyst, sier Sigurd Nikolai Tjeldnes.

Med seg på laget hadde han Duong H oang Le og Hanna Wasmuth.

Begge de to lagene fikk full pott i den innledende klassequizrunden i vinter.

Svarte rett på alt

Like etter klokka 15 i ettermiddag var det endelig klart for fylkesfinalen. Første kategori het Planke og Hammer, og her svarte begge de to lagene riktig på alle spørsmål. De visste at det er Fredrikstad som kalles for «plankebyen», at det er magen som trenes når man tar styrkeøvelsen planken, at Hammerfest ligger i Finnmark, og at Gro Hammerseng Edin er kjent for håndball.

– Dermed er det fire poeng til begge lag, oppsummerte programleder Sigrid Agnete Hansen.

Klassequiz

Hanna Wasmuth, Duong Hoang Le og Sigurd Nikolai Tjeldnes fra Grønnåsen skole syntes det var artig å konkurrere mot Finnsnes i fylkesfinalen. De fikk 1000 kroner for sin andreplass i Klassequiz i Troms.

Foto: Bernt Olsen

Tok ledelsen

I neste runde var stikkordet Hals. Her svarte Finnsnes rett på alle spørsmålene, mens Grønnåsen gjetta feil fylke på spørsmålet om hvor stedene Hals og Kristiansund ligger. Dermed tok Finnsnes ledelsen med ett poeng.

Så kom den tredje og vanskeligste kategorien for begge lagene, nemlig «Troms.»

Begge lagene visste hvem artisten Dagny er, men ingen av lagene hadde riktig svar på hvilke kommuner fylkets høyeste fjell ligger i. Grønnåsen skole visste derimot at Troms fylke er cirka 25000 kvadratmeter, og dermed var stillinga uavgjort.

Det tolvte og siste spørsmålet ble dermed avgjørende. Og her var det kun Finnsnes-laget som visste at Festspillene i Nord-Norge arrangeres i Harstad. Grønnåsen skole svarte Bodø, og tapte dermed 10–9 mot byen i Midt-Troms.

klassequiz

Dommer Pia Tøhaug deler ut sjekken til Finnsnes, etter at de vant finalen i Klassequizen.

Foto: Bernt Olsen

Til Berlin

Dermed var vinnerlaget klart, og Finnsnes-laget fikk overrakt en sjekk på 5000 kroner. Laget skal representere Troms fylke i landsfinalen som går for seg i Oslo i mai. Der skal de kjempe mot 18 andre lag.

– Vi skal på klassetur til Berlin snart, så pengene kommer godt med. Vi skal bruke dem på å få lærerne med oss på turen, var den umiddelbare kommentaren fra vinnerlaget.

Grønnåsen skole fra Tromsø fikk en sjekk på 1000 kroner sin hederlige innsats.

– Det var morsomt å være her, og spennende å konkurrere mot Finnsnes, sa Duong Hoang Le etterpå, og gratulerte vinnerlaget, som nå kan vente å bli litt kjendiser på Finnsnes.

– Nå skal vi hjem og øve enda mer. Det blir spennende, sier Karoline Aadnevik Vollstad fra Finnsnes ungdomsskole.