Hekla Stålstrenga til Operaen

– Kanskje det største vi har opplevd.

hekla stålstrenga

Hekla Stålstrenga klar for Operahuset. Fra venstre: Ole-Jakob Larsen, Anne Nymo Trulsen, Trond-Viggo Solås, Tore Bruvoll og Ragnhild Furebotten.

Foto: Per Kristian Olsen / NRK

Folkemusikkgruppa Hekla Stålstrenga skal spille i Operahuset i Oslo 3. april neste år.

– Dette er absolutt noe av det største vi har opplevd i karrieren, og vi gleder oss voldsomt, sier gitarist og låtskriver i bandet Tore Bruvoll.

Ble overrasket

Bruvoll og resten av bandet har visst om spillejobben en stund, men det ble først offentliggjort i dag. At Den Norske Opera & Ballett ville ha bandet på Hovedscenen, viser at Heklas omdømme nasjonalt vokser, mener Bruvoll.

– Vi så ikke dette komme, for å si det sånn. De kjører jo en del andre ting enn opera på programmet, men det er et ganske lite nåløye å komme gjennom. Så for oss dette en slags bekreftelse på at vi har tatt et steg videre.

Selv om konserten skal spilles på Hovedscenen i Operahuset, vil bandet prøve å skape en intim stemning.

– Det er jo en ekstra dimensjon ved å spille der, men vi er et band som liker nærhet til folk. Vi er veldig opptatt av å beholde den stemninga, uansett hvor stor scene vi spiller på, sier Tore Bruvoll.

Lover et topptrent band

Bandet ga ut sitt tredje album, Dyrandé, i september, og har i høst turnert hele landet. Publikum i Oslo kan forvente seg et spillesugent og topptrent Hekla Stålstrenga.

– Vi skal prikke inn storformen til april, og kan love et show med fantastisk lyd og lys. Vi gir alltid alt på hver konsert vi spiller, og det skal vi gjøre for publikum på Operahuset og, sier Tore Bruvoll.

  • Se NRKs dokumentar om Hekla Stålstrenga her