Har «TIL-åpning» med Finnsnes

Bjørn Johansen kan forlate Finnsnes – hvis TIL vil ha ham som ny assistent.

Bjørn Johansen

Finnsnes-trener Bjørn Johansen har en åpning i kontrakten som gjør at han kan slå til på en eventuell henvendelse fra Tromsø IL.

Foto: Gunnar Grindstein / NRK

Finnsnes-trener Bjørn «Bummen» Johansen er en het kandidat som ny assistent-trener i Tromsø IL – etter at Bård Flovik tidligere i dag bekreftet at klubben vil hente en ny trener eksternt.

Og Johansen kan forlate Finnsnes – selv om han har kontrakt med 2. divisjonsklubben ut 2016-sesongen.

– Jeg har en klausul, den er der, bekrefter Bjørn Johansen.

– Hva går den ut på?

– At hvis det dukker opp en mulighet for meg å ta steget til en eliteserieklubb, så kan jeg det – mot en rimelig sum, sier Johansen.

Har ikke snakket om jobben

Men han understreker at han så langt ikke har snakket med Bård Flovik og TIL om en rolle på Alfheim kommende sesong.

– Alle vet at jeg og Bård kjenner hverandre godt. Og vi har snakket sammen om en gang å jobbe i lag med fotball. Men han har ønsket å kjøre en ryddig prosess her. Og først avklare med klubben hvordan den ønsker at ting skal være. Så jeg og Bård har ikke snakket om TIL i 2016. Det er fakta, selv om mange ikke tror det.

– Men hva hvis det nå kommer en henvendelse nå som ting er avklart internt i TIL?

– De fleste vet hva jeg har sagt før om å jobbe med TIL og med toppfotball. Og at jeg har ambisjoner som trener. Men før det foreligger noe konkret, vil jeg ikke kommentere dette noe mer. Jeg har fokus på nå å gjøre Finnsnes så sterk som mulig i 2016. Det er vi godt i gang med, sier Bjørn Johansen.