Hopp til innhold

Gjenferd på kjøpesenter

Et medium har to ganger den siste tida vært på Jekta kjøpesenter i Tromsø for å forsøke å rense Obs-kafeen.

Jekta før jul

Jekta kjøpesenter på Langnes i Tromsø gjennomgår en omfattende ombygging og utbygging.

Foto: Trygve Andreassen / NRK

Årsaken er flere klager fra ansatte, som mener et gjenferd går igjen på kafeen, skriver Nordlys.

Klaget på mystiske hendelser og ubehag

Senterleder Laila Myrvang sier hun mente det var riktig å ta affære når de ansatte klaget på mystiske hendelser og ubehag og hodepine.

Dører har slått igjen og ting har falt ut av hyllene på uforklarlig vis. En mann har vist seg og forsvunnet i løse lufta.

Det er på kvelds- og nattetid ansatte og nattevakter skal ha følt at mystiske krefter har vært i sving.

– Flere har meldt fra om en intens følelse av at noen de ikke kan se er tilstede, forteller Laila Myrvang.

Misfornøyd kunde

En kvinne som benyttes som medium har vært på stedet for å «rense» lokalet, eller fordrive det som av mange blir oppfattet som et gjenferd.

– Jeg fanget fort opp at det er sjelen eller energien til en avdød mann med sterk tilknytning til kjøpesenteret som henger igjen. Årsaken er at mannen ikke er tilfreds med forandringer som nå skjer på senteret. Det sier kvinnen, som ikke vil stå fram med navn, til Nordlys.

Slik skapes en ubalanse mellom sjelens energi og folk som oppholder seg der. Dette er nokså vanlig, sier kvinnen. Dete er de skjulte sansene våre som aktiveres, sier hun.

Prøver å få kontakt

Kvinnen forteller videre at hun stiller seg til rådighet som en slags forhandler mellom gjenferdet og menneskene som føler seg plaget.

– Jeg prøver å få kontakt med den aktuelle personen og ber vedkommende gå mot lyset. Lyset representerer kjærlighet, en port som leder vekk fra den urolige tilstanden til ro og fred, sier hun.

To ganger har kvinnen besøkt kjøpesenteret for å forsøke å rense det.

Senterleder Laila Myrvang sier hun ble overrasket over hvor godt informasjonen hun hadde fått fra de ansatte stemte overens med det mediet kunne fortelle etter å ha besøkt kafeen. Hun hadde fått svært lite informasjon på forhånd.

Har du opplevd lignende uforklarelige hendelser?