Gigantisk sjanse for unge band

Arturo Myklebust er en av 18 unge artister og band, som under Gigant får en unik sjanse til å få spilt inn musikken sin i studio.

Gigant Arturo 2

Arturo Myklebust er DJ Counterstrik, og får spilt inn en av sine låter under Gigant. Til det får han hjelp av produsent Daniel Eriksen.

Foto: Sunniva Sollied Møller

Teknorytmene dundrer gjennom høytalerne på Ungdommens Hus eller Huset i Alta.

Det er musikken som DJ Counterstrike eller Arturo Myklebust som han egentlig heter, lager og spiller inn under Gigant.

– Jeg håper jo at noen uti der kan finne meg, kan høre på det jeg lager og si at her har vi en kommende musikkstjerne, sier Arturo Myklebust fra Alta.

Spiller inn egen musikk

Han er en av de 18 artistene som deltar på Gigant. Det er en musikkworkshop som arrangeres i samarbeid med ungdommens Hus og Ung Artist Scene Finnmark.

Dette er 10. året Gigant arrangeres og det er første gang at DJer har blitt med blant band og artister.

– Det synes jeg er bra for at man ikke bare har instrumentale og band, men også elektronisk musikk. At andre kan komme inn på banen, for det er ganske mye rock med her. Det er sikkert flere som driver med det som jeg gjør , og da er det lettere å komme igang, sier Myklebust.

Som proffe artister

Ideen bak Gigant er at fremadstormende artister, skal få et innblikk i hvordan arbeidsdag en til en profesjonell artist er.

Åtte produsenter jobber med hvert sitt band eller artister over tre dager, og tilslutt har alle deltagerne fått en ferdig mikset låt.

– Dette er første DJen, og det blir en annerledes måte å jobbe med artistene på, sier produsent og DJ Daniel Eriksen, som er med på Gigant for femte gang.

Han sier at med dancemusikk som lages i en datamaskin må man sitte og programmere alt og høre etter. så det tar litt lenger tid å gjøre forandringer enn med band.