Går bananas for VG-lista

Folket skal selv bestemme én av byene som får besøk av VG-lista den 30. juli. Folk i Nord-Norge har lagt liv og helse i kampen for å få showet til dem.

Vardø er med helt i toppen av kampen om å få sommerturneen til VG-lista og P3 til Vardø.

Her danses Yuki-dansen for å prøve å få VG-lista til Vardø. Foto/Redigering: Arnstein Jensen

VG og P3 har, i samarbeid med DNB, en konkurransen på gang, der byen som viser mest engasjement og kreativitet kan få besøk av sommerens største hitshow.

Sommerturneen til VG-lista skal i år besøke Oslo, Trondheim, Stavanger, Bergen og Tromsø.

I tillegg skal showet besøke en foreløpig ukjent by i landet. Hvilken by det blir skal offentliggjøres onsdag, og mindre byer i hele Norge har den siste tiden jobbet intenst for å få showet dit.

I Troms og Finnmark er engasjementet stort. På Finnsnes samlet de nesten hele byen på torget for en harlem shake-video for å få VG-lista til byen.

I Hammerfest har de laget flere videoer som er lagt ut på YouTube, der de har fått en rekke folk til å danse. Også ordføreren i byen gjør sitt for å kjempe om VG-lista til Hammerfest.

Se folk i Hammerfest gå bananas for å få VG-lista til byen:

Vardø kjemper i toppen

Emma Louise Harila i Vardø forteller at hele byen har engasjert seg fordi de så gjerne vil ha VG-lista til Finnmark.

– Vi synes også det er artig om en liten by klarer å vise så stort engasjement at vi klarer å få konserten helt hit, sier hun.

Mandag ettermiddag samlet folk i Vardø seg til det siste stuntet, for å danse Yuki-dansen. En dans som er lagd til snøballkrigkonkurransen Yuki-gassen.

(Se video øverst i saken)

Har lagt ut 20 videoer

– Vi har snart 20 videoer ute på YouTube for å kjempe for å få VG-lista til Vardø. Vi har gjort alt fra å hoppe i havet, til å kjøre biler og tute, og funnet på mye sprell for å få dem hit, sier hun.

Se Vardø-russen hoppe på havet for å få showet til byen:

Mange har også stavet VG-lista på forskjellige måter for å gjøre det mest mulig kreativt.

– Føler du at du har byen med deg, Emma Louise?

– Det gjør jeg virkelig. Jeg har aldri sett så mye engasjement i den her byen, så det er kjempeartig.

Om showet kommer håper hun at noen av de største tar turen helt opp til Vardø, som Calvin Harris. Hva det ender på får Hun og alle de andre altså vite først på onsdag.

Vardø frister også med gode snøballforhold: