Full rulle i Altaturneringa

Altaturneringa ble sparket i gang fredag morgen, med fullt kjør fra start.

Altaturneriga 2

Hif/Stein og Kautokeino i en av de mange kampene som ble spilt på Altaturneringas første dag.

Foto: Rebekka Ellingsen

– Den perfekte Altaturnering har sol, 20 grader, det går masse is, lite problemer med at det mangler dommere på banene og selvfølgelig mye folk på alle anleggene, sier turneringsleder Tone Pettersen for Altaturneringa.

Se bilder fra noen av kampene her.

Alta IF som arrangør har med seg 53 klubber, over 4000 spillere og 370 lag til årets turnering. For 32. gang sparkes den i gang, som en av landets fem største fotballturneringer.

Høydepunktet

– Jeg tror den er et høydepunkt for veldig mange barn og unge. Man får anleding til å møte lag man ikke møter ellers i seriespill, sier hun.

Fredag morgen klokka 09 startet de første kampene. Det spilles over hele Alta i løpet av de neste dagene, på 11 forskjellige baner.

– Vi ser en tendens at det er mange av de samme klubbene som kommer år etter år. Så man får mulighet til å revansjere seg hvis man har tapt en kamp i fjor som man helst skulle hatt taket på, sier Pettersen.

– Turneringa her er ekstremt viktig for fotballen og for ubngene og for ungdommene her oppe. jeg har en datter sjøl som stort sett er med og spiller i turneringa og det er vitkig å bidra for å opprettholde turneringa, sier frivillig Trond Berge som har kommet til Alta ens ærend for å være frvillig under turneringa.