FrP-ordførere refses av FrP-topper

Kan bli kastet ut av partiet etter å ha innført eiendomsskatt.

Illustrasjon

Ordfører i Nordreisa kommune, John Karlsen, kan bli sparket ut av sitt eget parti etter at han stemte for eiendomsskatt i kommunen sin.

Foto: NRK/scanpix

To sentrale politikere i Fremskrittspartiet står bak en uttalelse der det åpnes for å kaste lokalpolitikere ut av partiet hvis de går inn for bompenger og eiendomsskatt.

«Et tillitsbrudd»

»Uttalelsen fremmes av ti fylkeslag når partiets landsmøte starter fredag, skriver VG Nett tirsdag kveld.

«At FrP i posisjon i enkelte kommuner setter partiets program til side stiller hele partiorganisasjonen i en vanskelig situasjon. Et brudd på denne avtalen er et tillitsbrudd som rammer hele partiorganisasjonen», skriver de i uttalelsen.

Stortingsrepresentant og leder i Nordland FrP, Kenneth Svendsen, er en av de som står bak uttalelsen. Han sier de vil gi sentralstyret i FrP fullmakt til å reagere sterkere mot de som bryter med partiprogrammet.

– Det må være opp til sentralstyret å vurdere konsekvensene i det enkelte tilfellet, men vi ønsker å gi sentralstyret de nødvendige fullmaktene til å reagere. Dersom våre folk viser uenighet med partiet i viktige prinsippsaker, så bør de finne seg noe annet å gjøre, sier Svendsen til VG Nett.

Han mener fremskrittspartiets ordfører i Nordreisa, John Karlsen, står bak et av de groveste bruddene på partiprogrammet ved at han vedtok eiendomsskatt også for hytter i kommunen i Nord-Troms.

Hadde ikke noe annet valg

John Karlsen sier til nettstedet at dårlig kommuneøkonomi gjorde at han ikke hadde noe annet valg enn å innføre eiendomsskatt, selv om partiprogrammet sier et krystallklart nei.

– De som står bak denne uttalelsen har aldri følt på kroppen hvordan det er å stå til ansvar for innbyggerne. Det er veldig lett å sitte på Stortinget å være prinsippfast. Det er noe helt annet å måtte forholde seg til virkeligheten. Delegatene på landsmøtet bør tenke seg veldig nøye om før de vedtar en slik uttalelse, sier Karlsen til VG Nett.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.