Hopp til innhold

Fortalte om forsøk på kampfiksing, vant pris

Tidligere Tromsø-keeper ble hedret på TV-galla i Sverige.

ELITESERIEN FOTBALL ELITESERIEN FOTBALL FREDRIKSTAD - LYN

Kenny Stamatopoulos ble utsatt for forsøk på kampfiksing i vår. Han fortalte om det. Og vant pris for sin ærlighet i Sverige tirsdag kveld.

Foto: Linn Cathrin Olsen / NTB scanpix

Kenny Stamatopoulos (38) stod opp mot kampfiksere i vår. AIK-keeperen ble utsatt for kampfiksere foran storkampen mot IFK Göteborg. Han ble tilbudt store summer for å sørge for «riktig resultat» i oppgjøret.

Men kanadieren, som også har spilt for Lyn og Fredrikstad i Norge, sa ifra, AIK koblet inn politiet og saken vakte stor oppmerksomhet – og skapte stor debatt – i Sverige og svensk fotball.

Tirsdag kveld arrangerte CMore Allsvenskans store pris, og der ble Kenny Stamatopoulos tildelt prisen som «Årets röst» – for sitt mot og sin åpenhet.

Rørt på scenen

Ifølge Aftonbladet var det en rørt Kenny Stamatopoulos som mottok prisen på scenen.

– Jeg har blitt et følelsesmenneske og gråter for alt for tiden. Dette betyr mye for meg, sa Stamatopoulos etter å ha mottatt prisen.

Kenny Stamatopolous

Kenny Stamatopoulos sammen med Tore Reginiussen i lykkelige dager i Tromsø, her fra La Manga Cup i 2009.

Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX

Han spilte for Tromsø fra 2006 til 2009, er gift med ei Tromsø-kvinne og sammen har de fire barn. Kenny Stamatopoulos var aktuell for en retur til TIL foran 2016-sesongen, men til slutt ble det ikke noe av overgangen.

Et vanskelig år

Siden 2010 har Kenny Stamatopoulos spilt for Stockholm-klubben AIK, men stort sett vært andrevalget. For Canada står han med 21 A-landskamper.

38-åringen innrømmer at 2017 har vært et spesielt år.

– Det har vært et skremmende år, på et vis. Men samtidig herlig å ha støtte, fra folk, fra politiet, fra laget og fra fansen, sier Stamatopoulos, ifølge Aftonbladet.

Snart får han vite om etterforskningen av saken i vår ender i retten.

– Jeg vil aller mest at denne saken skal være over. Og at vi får rettferdighet til slutt. Rettferdighet for fotballen, sier Kenny Stamatopoulos.