Hopp til innhold

Foreslo omstridt klubbsamarbeid – det hele var en spøk og nå kommer landslaget på besøk

Et av verdens beste håndballag skal nå til Honningsvåg for å trene. Nå jubler håndballklubben i Nordkapp, etter først å ha blitt lurt trill rundt.

Landslagstrener for håndballjentene, Thorir Hergeirsson med hilsen til håndballinteresserte i Honningsvåg. I mai neste år kommer landslaget for å trene i Nordkapp.

Her er videoen som ble vist under styremøte i Honningsvåg håndballgruppe. Nå kommer håndballandslaget til Nordkapp for å trene i mai neste år.

– Håndballjentene og lederteamet gleder seg stort til å besøke dere i mai 2017, sier landslagstrener for håndballjentene, Thorir Hergeirsson, i en video.

Videoen ble vist på en storskjerm under et styremøte i den lokale håndballgruppa i Honningsvåg onsdag kveld. Det hele kom som en stor overraskelse på styremedlemmene. Årsaken var at de ble blitt lurt trill rundt.

Skeptisk til klubbsamarbeid

Hege Beate Tauselv

Hege Beate Tauselv, var skeptisk til forslaget om klubbsamarbeid da avstanden mellom klubbene er langt.

Foto: Kai Erik Bull / NRK

På bordet lå det i kveld nemlig forslag om å gå i et nært samarbeid med håndballklubben Alta IF. Det innebar at de yngste håndballtalentene skulle ha blitt kjørt i buss en gang i uka til Alta – en avstand på litt over 200 kilometer.

– Den eldste gutten min er 13 år. Per dags dato tror jeg ikke det bli aktuelt å sende han bort i hverdager, sa Hege Beate Tauselv i styret før det spøkefulle forslaget skulle behandles på møte.

– Men dere er lurt!

Mads Stian Hansen

Hovedleder for håndballandslaget Mads Stian Hansen med omstridt forslag og overraskende spøk på styremøte i Honningsvåg håndballgruppe.

Foto: Rolf Jakobsen / NRK

Det sier mannen bak forslaget og spøken, Mats Stian Hansen, først i videoen som plutselig dukket opp på storskjermen i lokalet. Hansen er involvert i begge håndballklubbene, samt hovedleder for håndballandslaget.

– De er jo glad i å skrøne her i Honningsvåg, så det å lure dem først med å presentere en annen vill idé forså å overraske med det her er bare veldig artig, sier Hansen.

Jublet for spøken

– Det er lenge siden landslaget har vært i nord og i hvert fall i Finnmark, så nå er det dags, sier Thorir Hergeirssons i videoen.

Kjersti Røst

Kjersti Røst ble som alle andre på styremøte i håndballgruppa til Honningsvåg, svært overrasket og lurt.

Foto: Kai Erik Bull / NRK

Nyheten førte selvsagt til full jubelen på styremøte.

– Jeg ble lurt. Jeg satt å tenkte at er det mulig? Skal han bare sette i gang dette Alta IF samarbeidet, sier Kjersti Røst om Mads Stian Hansen sitt forslag.

Hun og de andre i Honningsvåg håndballgruppe kan nå starte forberedelsene til å ta imot landslaget. For veldig mange på håndballandslaget blir også mai-samlinga det aller første møte med Finnmark.

Landslaget til Honningsvåg

Her kan du se TV-saken som gikk i Nordnytt.