Folkemøte mot Hells Angels

Høyre-politiker vil ha støtte fra hele Tromsø-befolkningen mot den beryktede motorsykkelklubben.

Hells Angels
Foto: Thomas Sørensen / NRK

Førstkommende tirsdag blir det arrangert et stort folkemøte på rådhuset i Tromsø der tema er bekjempelse av MC-kriminalitet.

Bakgrunnen er avsløringene om motorsykkelklubben Hells Angels og klubbens kriminmelle virksomhet. Klubblokalene ligger i bydelen Tromsdalen i Tromsø på en tomt som kommunen eier.

– Må ha støtte fra hele befolkningen

Gruppeleder Øyvind Hilmarsen i Høyre sier at det er viktig at hele samfunnet i Tromsø er med på å få motorsykkelklubben ut av byen.

Han mener at politiet alene vil ha vanskeligheter å bekjempe denne formen for kriminalitet.

Øyvind Hilmarsen

Øyvind Hilmarsen vil ha støtte fra hele befolkningen mot Hells Angels.

Foto: NRK

– Vi må få støtte fra hele befolkningen i Tromsø, alle må ville dette. Derfor inviterer vi til et åpent folkemøte der folk får mulighet til å si sin mening, sier Hilmarsen.

Behandles neste uke

Så lenge verken de nye eierne av huset eller kommunen foretar seg noe løper leieavtalen automatisk videre, helt til noen gjør noe aktivt. Dersom kommunen bestemmer seg for å si opp festekontrakten på tomta, må de kjøpe huset.

– Jeg kan ikke si om kommunene vil gå til det steget før saken er behandlet politisk. Men etter hva jeg oppfatter så er det bred politisk enighet om at kommunen skal gjøre det vi kan for å bli kvitt klubben, sier varaordføreren.

Leieavtalen for tomta er nå på oppsigelse og på onsdag vil saken bli tatt opp i kommunestyret i Tromsø.

Snart 100 medlemmer i Norge

Ifølge tall NRK Brennpunkt har innhentet, nærmer klubben seg 100 medlemmer og prøvemedlemmer.

Hells Angels Norge har 72 medlemmer og 11 prøvemedlemmer, til sammen 83 personer.

I tillegg kommer de 14 medlemmene i MC-klubben Renegades i Bergen, som har status som hangaround. Dermed er 97 personer tilknyttet Hells Angels Norge i mars 2010.