Hopp til innhold

Fiskerne årets skatteverstinger

Forsøkte å gjemme unna 312 millioner skattepliktige kroner.

Fiskeri

Illustrasjon: Fiskeri.

Foto: www.fiskebat.no

Skatt nord er godt fornøyd med kontrollaktiviteten sin i 2009. De har kontrollert selvangivelser, og hatt fokus på bransjer som fiskeri og bygg og anlegg.

Og de har funnet penger. Rekordstore beløp er avdekket, og førte til inntektstillegg på i overkant av 800 millioner, mot 282,2 millioner året før.

Se største synderne finner vi blant annet i fiskerinæringen. Dette var også en av Skatt Nord sine hovedsatsinger i 2009.

Til sammen har kontroller i bransjen ført til inntektstillegg på 312 millioner, og en økning av merverdiavgift på 4,8 millioner kroner.

Enkeltsak på 154 milloner

Flere saker går på det skattemyndigheten mener er nye omveier for å unngå å betale skatt på salg av fiskekvoter. Den største enkeltsaken er fra Troms, hvor man mener å ha avdekket en inntektsunndragelse på 154 millioner.

– Kort sagt mener vi man har slått sammen selskaper for å unngå direkte salg av båt og kvote, og heller få betalt i form av aksjer. Men dette er jo vår oppfattelse av saken, og det gjenstår enda å se hvor det ender, og om det eventuelt ender i rettsapparatet, sier underdirektør ved Vadsø skattekontor, Steinar Kalvik.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.