Hopp til innhold

Nina gjør nok en kjempeetappe!

Roger Dahl er pessimistisk. Kjell Brennodden kjørte nesten hele etappen med hund i sleden. Nina Skramstad kjører styggfort!

Nina Skramstad

Nina Skramstad var ekstremt tørst da hun ankom sjekkpunktet i Varangerbotn. Termosen hennes hadde frosset, og hun hadde nesten ikke fått i seg væske på den fem og en halv timer lange turen fra Neiden

Foto: Rune Nordgård Andreassen / NRK

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Luringen og veteranen Roger Dahl kom som førstemann inn til Varangerbotn klokken 23.18 tirsdag kveld. En liten halvtime senere skled Kjell Brennodden inn på sjekkpunktet.

Dahl hadde en gangtid fra Neiden II på rimelig nøyaktig seks timer, mens Brennodden bruke ti minutter mer på den nesten ni mil lange turen.

Kjører styggfort

Men bak dem lurer Nina Skramstad.

Hun følger kjøreplanen sin slavisk, og hvilte nesten to timer lengre enn Dahl i Neiden II. Hun brukte bare fem timer og 22 minutter på etappen, og det kan virke som om planen hennes har noe for seg.

- Det viktigste for meg nå, etter å ha ordnet med hundene, er å få litt væske i kroppen, sier Skramstad til NRK.

Termosen hennes hadde nemlig frosset på turen, og hun hadde nesten ikke fått i seg drikke på turen. Hun var derfor ekstremt tørst da hun kom inn.

Roger Dahl

Roger Dahl ved ankomst i Varangerbotn.

Foto: Rune Nordgård Andreassen / NRK

Pessimistisk - Eller bare lur?

Roger Dahl sier til NRK at hundene hans har det bra, men at han vurderer å ta ut en av hundene i Varangerbotn.

Den rutinerte Altaværingen har så langt fulgt kjøreplanen sin til punkt og prikke, men på dette tidspunktet begynner mange å hente frem de alternative planene. Og Dahl høres merkverdig pesimistisk ut:

- Det er nok Kjell og Nina som blir hovedkonkurrentene på vegen videre, sier han.

Så blir det opp til hver enkelt å tolke om han mener det, eller om det er lureri og taktikk fra hans side. Det er jo ingen hemmelighet at kjørerne følger med i media...

Skadet hund

Kjell Brennodden

Kjell Brennodden fikk mye oppmerksomhet da han ankom Varangerbotn.

Foto: Rune Nordgård Andreassen / NRK

Kjell Brennodden kjørte nesten hele etappen med en hund i sleden, og dette er nok årsaken til at han kom inn ti minutter etter Dahl.

Nå kan det hende han må sette igjen to hunder i Varangerbotn, vår ekspertkommentator Lars Monsen syntes en av hundene hans haltet veldig mye på vegen inn til sjekkpunktet.

Vi har sett hunder komme seg før, men det er for tidlig å si noe før den har fått hvilt og eventuelt fått litt massasje.

Mer om Finnmarksløpet:

Trykk F5 for siste nytt:

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Flere nyheter fra Troms og Finnmark