Hopp til innhold

Filmer fjerninga av Murmansk

Har satt opp webkamera ved vraket.

Krysseren Murmansk

Foto av krysseren Murmansk tatt som en del av filmprosjektet, gjennom webkamera.

Foto: AF

– Ettersom dette er et unikt prosjekt i verdenssammenheng ønsker AF og Kystverket å dokumentere gjennomføringen av hele prosjektet i form av en filmproduksjon, opplyser firmaet AF på sine nettsider.

For nå skal det bli film av skipet som forliste utenfor Sørvær ved Finnmarkskysten allerede i 1994. Våren 2009 inngikk Kystverket avtalen med AF om fjerning av vraket, og dette skal etter planen være fullført våren 2011.

Produksjonsselskap lager film

Oppdraget skal dokumenteres gjennom en filmproduksjon, og blant hjelpemidlene som tas i bruk er et webkamera, plassert ved vrakområdet.

AF og Kystverket har inngått en avtale med ett filmproduksjonsselskap som skal dokumentere prosjektet.

– Bildene vil brukes som en time-laps sekvens for å dokumentere kontinuiteten i arbeidet, og ikke bare sporadisk filming. Time-laps sekvensen vil flettes inn i den endelige prosjektdokumentaren, opplyser AF.

LES OGSÅ:

Den russiske krysseren «Murmansk»

Slik har den russiske krysseren Murmansk ligget i årevis utenfor Sørvær på Sørøya.

Foto: Anne Olsen-Ryum

Se bildene hjemmefra

Gjennom et livekamera kan også publikum følge framgangen på arbeidet.

Se webkamerabildene her!

Bildene tas med et kamerasystem som på tre sekunder tar stillbilder i 360 grader, og sørger dermed for at prosjektet dokumenteres grundig.

– Filmen skal vise at AF tenker annerledes og fremtidsrettet for å løse et vanskelig oppdrag, skriver AF på sine nettsider.

LES OGSÅ:

Sørvær
Foto: NRK