Hopp til innhold

Får beholde redaktørjobben

Møtet mellom styret i Barentssekretariatet og redaktør i Barents Observer, Thomas Nilsen endte ut i at han får beholde jobben.

Thomas Nilsen

FÅR BEHOLDE JOBBEN: Etter å ha blitt «grillet» av styret i Barentssekretariatet i en time, får nå redzaktøren i Barents Observer, Thomas Nilsen beholde jobben.

Foto: Gyda Hesla

Halv ni satte Thomas Nilsen seg i møte med styreleder Stig Olsen i Barentssekreteriatet. Nilsen er innkalt for det styrelederen mener er «illojal oppførsel».

Det var en betydelig anspent stemning mellom styrelederen og redaktøren etter møtet som varte i en time.

I følge Thomas Nilsen har han iløpet av møtet blitt «grillet» på sin oppførsel etter styret avslo å la Barents Observer forplikte seg til å følge redaktørplakaten, utover dette har foreløpig ikke Nilsen ønsket å kommentere saken ytterligere etter møtet.

Mener redaktøren brøt lojalitetsplikten

Torsdag meldte fagbladet Journalisten at redaktøren i Barents Observer var kalt inn på teppet for hans fremstilling i media av den pågående konflikten om nettstedet skal gå under redaktørplakaten, eller ikke.

– Vi skal fortsette og publisere, forsikret Nilsen før møtet som i verste fall kunne ende med en oppsigelse.

Den nyutnevnte styrelederen i Barentssekretariatet, Stig Olsen, mener redaktørens fremstilling i media er et brudd på lojalitetsplikten overfor arbeidsgiveren.

Nå skal alle ansatte samles til et nytt møte, men uten agenda. Her forventer de ansatte at styreleder skal være konkret om hva som skal skje fremover.

Foreløpig vil ikke de ansatte si så mye.

– Det er en spesiell dag, men vanskelig å si hva som skal komme ut av møtet, sier Jonas Karlsbakk.

(Saken fortsetter under bildet.)

Barentssekretariatet

I MØTE: Fra venstre: Redaktør Thomas Nilsen i Barents Observer, rådgiver Trude Pettersen og styreleder Stig Olsen i Barentssekretariatet.

Foto: Tarjei Abelsen / NRK

Taus leder snakker ikke med ansatte

Helt siden nær samtlige ansatte kom med knusende kritikk av sin egen leder, i et brev som gikk til styret i forrige uke, har ikke Pia Svensgaard snakket med de ansatte.

Dette oppleves som svært frustrerende av de ansatte.

Sent torsdag kveld fikk de ansatte en møteinnkalling fredag, uten at det blir opplyst om hva som skal skje i dette møtet.

– Vi sitter igjen med en følelse av at de over oss, altså styret, mener at det er vi som har gjort noe galt, siden vi har varslet om at vi ikke har tillit til Svensgaard, sier verneombud Kim Stenersen ved Barentssekretariatet.

Stenersen sier de ansatte har vært i kontakt med Arbeidstilsynet, som anbefalte å ta saken opp med styret i Barentssekretariatet.

– Hvis det er lederen som er problemet, så går man til leders leder, altså styreleder, sier Stenersen.