Dødsulykken på E8: – Vi har et klart bilde av hva som har skjedd

Politiet har fått hjelp i etterforskningen av dødsulykken på E8 av mange vitner som så det som skjedde.

Dødsulykke på E8 utenfor Tromsø

Ulykken skjedde mandag ettermiddag.

Foto: NRK

En mann i 80-årene fra Balsfjord omkom og tre andre personer ble fraktet til sykehuset i Tromsø, to av dem med alvorlige skader.

Like før klokka 13 mandag fikk nødetatene melding om ulykken på E8, ikke langt fra krysset ved oppkjøringen til Minken industripark på Laukslett i Tromsø kommune.

Politiet har snakket med flere som var vitner til ulykken, og mener at de derfor har et klart bilde av hva som har skjedd. En bil kom over i motsatt kjørefelt og traff bilen den 80 år gamle mannen satt i.

Robin Lindberg, innsatsleder Troms politidistrikt

Innsatsleder i Troms politidistrikt, Robin Lindberg.

Foto: Eskil Mehren / NRK

– Vi har dannet oss et bilde etter å ha snakket med vitner på stedet, og det vi vet per nå er at en bil har kommet over i motgående kjørebane og truffet en bil, så har en tredje bil kjørt inn i de andre bilene igjen, sier innsatsleder Robin Lindberg.

Ulykkesgruppen til Statens vegvesen, kriminalteknikere og trafikketterforsker fra politiet har i tillegg vært på stedet og gjort undersøkelser.

– To personer alvorlig skadd, men stabil

Ulykka skjedde i 80-sone på innfartsveien til Tromsø. Politiet mener det ikke var høy hastighet som var årsak til ulykken.

– Nei, det er ingenting som tyder på at det har vært høy fart, forteller Lindberg til NRK.

Pressevakt på Universitetssykehuset Nord-Norge, Per-Christian Johansen sier at de fikk inn tre personer etter ulykken.

– En mann i 30-årene og en kvinne i 70-årene er alvorlig skadd, men stabil. En kvinne i 40-årene har lettere skader, forteller han.

Veien var lenge stengt etter ulykken og det oppstod lange køer før veien til slutt ble åpnet klokka 17 mandag.

Ulykke på E8

Det er ingen omkjøringsmuligheter ved ulykkesstedet, og det oppstod derfor lange køer. Like før klokka 17 ble veien åpnet.

Foto: Øystein Antonsen / NRK