Mann i 80-årene omkom i E8-ulykken

En 80 år gammel mann fra Balsfjord mistet livet og tre personer ble skadd i en trafikkulykke på E8 like utenfor Tromsø mandag.

Ulykke på E8

Nødetatene fikk melding om ulykka like før klokka 13 mandag ettermiddag.

Foto: Øystein Antonsen / NRK

– Den omkomne er en mann i 80-årene hjemmehørende i Balsfjord, opplyser politiet.

Tre biler var involvert i ulykken som skjedde på E8, ikke langt fra krysset ved oppkjøringen til Minken industripark på Laukslett i Tromsø kommune.

– En av bilene skal ha kommet over i motgående kjørefelt, utover det kan jeg ikke si noe mer nå, sier operasjonsleder Eirik Kileng til NRK.

Ulykkesgruppen til Statens vegvesen, kriminalteknikere og trafikketterforsker fra politiet har vært på stedet og gjort undersøkelser.

Nødetatene fikk melding om ulykka like før klokka 13 mandag.

To alvorlig skadd

Tre personer ble fraktet til sykehuset i Tromsø og én person ble bekreftet omkommet etter ulykken. To personer satt fastklemt da nødetatene kom til stedet.

Pressevakt på Universitetssykehuset Nord-Norge, Per-Christian Johansen, kan si følgende om de tre som ble sendt til sykehuset:

– En mann i 30-årene og en kvinne i 70-årene er alvorlig skadd, men stabil. En kvinne i 40-årene har lettere skader, sier Johansen til NRK.

Ulykke E8

Det er ingen omkjøringsmuligheter ved ulykkesstedet, og det oppstod derfor lange køer. Like før klokka 17 ble veien åpnet.

Foto: Øystein Antonsen / NRK

Oppstod lange køer

Det var sol og vinterlige kjøreforhold i Troms da ulykken skjedde. Veien var lenge stengt og det ble lange køer i området.

Like før klokka 17 opplyste politiet at veien var ryddet og åpen for vanlig ferdsel.

Laster kart, vennligst vent...