Hopp til innhold

Dødsulykke på fiskebåt utenfor Senja

En mann er død etter en arbeidsulykke på en fiskebåt utenfor Senja tirsdag morgen. Båten er hjemmehørende i Vestland fylke.

En mann er bekreftet omkommet etter en arbeidsulykke i en fiskebåt utenfor Senja.

I en pressemelding bekrefter rederiet Hovden Senior AS at hendelsen fant sted ombord i båten MS Hovden Viking. Rederiet holder til i Selje i Nordfjord.

– Selskapet er i dag i stor sorg. Våre tanker går først og fremst til de pårørende og mannskapet ombord, skriver de i pressemeldingen.

Rederiet ønsker ikke å kommentere saken ytterligere.

– Dette er et fiskefartøy som fisker ut fra Husøy. Det har fisket på Grimsbakken, 18 nautiske mil ut fra Senja. Tidlig i morges skjedde en arbeidsulykke, forteller lensmann Arnold Nilsen i Finnsnes lensmannsdistrikt.

Hovden Viking

HOVDEN VIKING

Foto: Larsnes

Etterforsker saken

Redningshelikopter med lege tok seg ut til båten etter ulykka, og konstaterte at mannen var død.

– Båten gikk inn til land i Senjahopen etter ulykka, og politiet er om bord og etterforsker videre på vanlig måte. De pårørende er varslet. Kriseteamet i Senja kommune er i Senjahopen og bistår, sier lensmann Arnold Nilsen i Finnsnes lensmannsdistrikt.

Arbeidstilsynet og Sjøfartsdirektoratet er varslet om hendelsen.

Båten er mellom 40 og 50 meter lang. Antallet om bord, vet ikke Nilsen foreløpig.

– Det er en godt voksen mann som er forulykket, opplyser Nilsen.

Husøy

Fiskebåten har levert skrei til Husøy på Senja i en årrekke, forteller Rolf-Bjørnar Tøllefsen, som er fiskebåtreder på øya.

– En sorgtung dag

Rolf-Bjørnar Tøllefsen bor på Husøya på Senja og er selv fiskebåtreder. Tirsdag morgen var flere av hans båter ute på Grimsbakken på fiske, da meldinga «mann over bord» kom over radiosambandet.

– De satte straks kurs mot båten, men rakk ikke fram før de fikk beskjed om at personen var henta om bord, forteller han.

Omstendighetene rundt hendelsen vet han ikke noe om. Det kan ha vært at mannen fikk et illebefinnende, eller det kan ha skjedd en arbeidsulykke. Dette etterforskes nå av politiet.

– Uansett er dette en påminnelse om at det å være fisker er et farlig yrke. Når du er ute på havet og noe skjer, er ikke hjelpa der umiddelbart. Derfor er det viktig at mannskapet har sikkerhetskurs og opplæring i førstehjelp, slik at de kan håndtere en slik situasjon til hjelpa kommer.