Hopp til innhold

Dødsulykke på E6 over Sennalandet

En person er omkommet etter en trafikkulykke i området Biggas ved E6, drøye to mil nord for Alta. En person er alvorlig skadd, og to personer er lettere skadd. Veibanen er svært glatt.

Dødsulykke på E6 over Sennalandet.

Tre kjøretøy var involvert i trafikkulykken, som skjedde like etter klokken 15:00 fredag.

Foto: Hanne Wilhelms / NRK

Tre kjøretøy var involvert i ulykken, som skjedde ved at en polskregistrert bil kom over i motsatt kjørefelt ved Biggas på Sennalandet utenfor Alta fredag ettermiddag.

Det er svært glatt i området etter snøfallet det siste døgnet.

I bilen var det fire menn, hvorav en omkom og en er alvorlig skadet, ifølge politiet. De to siste skal være lettere skadet.

Hadde vinterdekk

Den utenlandske bilen skal ha hatt vinterdekk, bekrefter operasjonsleder hos politiet, Robin Fure.

Politiet jobber med å bekrefte identiteten til alle mennene i den polske bilen, sier Fure til NRK ved 18-tiden fredag.

I den andre bilen som var involvert i kollisjonen skal det ha vært et par som har blitt fraktet til Hammerfest sykehus.

– All den tid det kan være snakk om traume, blir også disse fraktet til Hammerfest sykehus for nærmere undersøkelse, sier innsatsleder i politiet Steinar Aas Andersen.

Ulykke på Sennaland

Innsatsleder Steinar Aas Andersen fra Alta politistasjon bekrefter at én person omkom etter sammenstøtet mellom tre personbiler. Den omkomne befant seg i en utenlandskregistrert bil.

Foto: Hanne Wilhelms / NRK

En tredje bil kom til stedet og kjørte utfor veien. Personene i denne bilen skal ifølge operasjonsleder Fure være fraktet til legevaka i Alta, men de fremstår som uskadet.

Nødetatene kom raskt til stedet, og startet umiddelbar og livreddende hjelp til de to som var mest skadd. For en av disse sto livet ikke til å redde.

– Jeg kan dessverre bekrefte at vi har en omkommet person i den utenlandskregistrerte bilen. De øvrige er fraktet videre til Hammerfest sykehus, sier innsatsleder Steinar Aas Andersen ved Finnmark politidistrikt.

E6 Sennalandet

To helikoptre ble sendt til ulykkesstedet, blant annet fra 330-skvadronen i Lakselv.

Foto: Hanne Wilhelms / NRK

De to norskregistrerte kjøretøyene kjørte i retning Hammerfest, mens den utenlandske bilen kom i motsatt retning på vei mot Alta.

Veien stengt

Et ambulansehelikopter ble sendt fra Universitetssykehuset Nord-Norge i Tromsø, og et redningshelikopter ble sendt fra 330-skvadronen i Lakselv.

Veien er stengt i begge retninger, melder Statens vegvesen. NRK har fått opplyst at veien vil forbli stengt i mange timer framover.

– I og med at dette er en dødsulykke må vi gjøre et grundig arbeid på stedet. Veien vil ikke bli åpnet før om minst fem timer, og vi oppfordrer bilister til å velge alternativ omkjøring, sier innsatsleder Steinar Aas Andersen.

Mange bilister har i etterkant av ulykken henvendt seg til NRK og gitt utrykk for at veibanen på stedet er svært glatt.