Hopp til innhold

Død kvinne funnet i Harstad

Politiet har startet undersøkelser etter ei kvinne ble funnet død i havnebassenget i Harstad. De tror ikke kvinna lå lenge i vannet før hun ble funnet.

Død kvinne Harstad

ARBEIDET: Alle nødetatene rykket ut til havnebassenget i Harstad da ei død kvinne ble funnet i vannet mandag ettermiddag.

Foto: Marte Fredly-Steen / iHarstad

– Det er ikke noen ytre tegn på skader som tyder på at vedkommende er utsatt for noe kriminelt, sier fungerende politistasjonssjef Morten Hole ved Harstad politistasjonsdistrikt.

Like etter klokken 12.30 mandag fikk politiet melding om at en person var funnet i havnebassenget i Harstad. Nødetatene rykket ut og fant en kvinne i vannet.

Hun ble tatt på land og bekreftet død av lege på stedet, og skal obduseres onsdag.

Morten Hole

Fungerende politistasjonssjef ved Harstad politistasjonsdistrikt, Morten Hole, opplyser om at det så langt ikke er meldt inn noen savnede i Troms og Nordland som passer beskrivelsen av kvinna.

Foto: Eirik Hind Sveen / NRK

Ber om tips

Politiet anslår at kvinna er mellom 40 og 60 år, men identiteten hennes er foreløpig ukjent. Hun hadde på seg en turkis fritidsbukse, hvit overdel, mørkeblå jakke og rosa sko da hun ble funnet.

– Det at vi nå går ut med klærne hun er iført håper vi fører til at noen som har observert henne kan ta kontakt med politiet og fortelle om hva de har sett, sier Hole.

Hole opplyser om at det jobbes med å finne identiteten til kvinna, og å fastslå når hun havnet i vannet.

– Vi har gått gjennom de opptakene fra området som har vært tilgjengelige nå, og ser ikke noe der som kan si noe om når vedkommende havnet i vannet. Vi undersøker om det er flere opptak som kan være relevante å gå gjennom.

– Vil ikke anslå timer eller dager

De anslår også at hun ikke har ligget lenge i vannet, skriver de i en pressemelding rundt klokken 15.00.

– Det tyder ikke på at hun har ligget lenge i vannet, men vi vil ikke gå inn på å anslå timer eller dager, sier Hole.

Omstendighetene rundt dødsfallet er ikke kjent. Til VG forteller politiet at ingen personer har blitt meldt savnet i Harstad-området.

De har nå startet undersøkelsessak.

– Vi har begynt å se på kameraovervåkning og lignende for å få en indikator på hva som har skjedd, sier operasjonsleder Karl Erik Thommassen i Troms politidistrikt.

Rundt klokken 15.00 avsluttet politiet sitt arbeid ved havnebassenget.

Kvinne funnet død i Harstad

TOMT: Rundt klokken 15 er det ingen mennesker ved havnebassenget i Harstad, etter at ei kvinne ble funnet død i vannet tidligere på dagen.

Foto: Bodil Kanebog / NRK