Hopp til innhold

Brannskadd bolig skal selges

Onsdag kveld brant det i en kommunal bolig på Storslett i Nordreisa. En person ble sendt til legesjekk i Tromsø etter brannen.

Brann Storslett

En person ble sendt til legesjekk i Tromsø etter boligbrann på Storslett.

Foto: Gro Vollstad Pedersen

– Så vidt vi vet var det kun en person i boligen da det begynte å brenne. Det sier operasjonsleder ved Troms politidistrikt, Ørjan Hole til NRK. Han legger til at en hund som befant seg i huset ble forsøkt reddet ut, uten hell.

Brannvesenet kom til stedet rundt klokken 19.45, og startet slukking. Sent onsdag kveld var brannen fortsatt ikke slukket.

Mannen som bodde i huset ble sendt til legesjekk i Tromsø. Tilstanden til mannen i 40-åra er ikke kjent. Årsaken til brannen er ikke klar.

– Vi må etterforske saken for å finne årsaken til brannen, sier Hole.

Se video fra brannen:

Brann-Storslett

Bygningen skal selges

Bolighuset på Storslett i Nordreisa skal være en gammel doktorbolig. Kommunen eier i dag bygningen.

– Det er trist at huset brenner, sier ordfører i Nordreisa, Lidvart Jakobsen til NRK. Han vet ikke mer om brannen onsdag kveld.

Lidvart Jakobsen

Ordfører Lidvart Jakobsen i Nordreisa bekrefter at det brannskadde huset i Nordreisa vurderes solgt.

Jakobsen forteller at den ene delen av boligen brukes til kafe og møteplass for vanskeligstilte. I den andre delen er det leiligheter og hybler som kommunen til tider leier ut. Ordføreren vet ikke hvor mange som nå bor i boligen.

Torsdag skal kommunestyret i Nordreisa behandle saken om det nå brann- og røykskadde bygget skal selges.

– Nordreisa kommune trenger penger, og derfor vurderer vi å selge huset. Bygningen er ikke så mye verdt, men tomten ligger på en fin plass, sier Jakobsen. Han vet ikke hvilke konsekvenser brannen får for politisk behandling av salget torsdag.