Hopp til innhold

BK Tromsø støtter ikke Figenschau

BK Tromsø ønsker ikke at Anne Berit Figenschau skal bli medlem av styret i Norges Idrettsforbund. – Hun er ikke medlem av klubben, sier lederen.

Anne Berit Figenschau

BK Tromsø vil ha en annen kandidat fra volleyballmiljøet inn i ledelsen av norsk idrett, fordi Figenschau ikke er medlem av klubben. Anne Berit Figenschau sier at hun ikke har vært medlem de siste årene, men at hun nå er tilbake som medlem.

Foto: NRK

Ledelsen i volleyballklubben i Tromsø reagerer på at valgkomiteen i Norges Idrettsforbund har innstilt Anne Berit Figenschau som medlem av Idrettsstyret.

Ikke medlem av klubben

Leder i BK Tromsø, Dag Ellingsen, er overrasket over at Figenschau har oppgitt BK Tromsø som sin klubbtilhørighet.

– Figenschau er ikke medlem av vår klubb, og har ikke hatt noe engasjement siden hun spilte seniorvolleyball for over 20 år siden, sier Ellingsen.

– Styret i BK Tromsø er altså helt ukjent med at Figenschau oppgir å representere klubben i forbindelse med sitt kandidatur til Idrettsstyret, sier han.

Vil han en annen fra volleyballmiljøet

– Norges Volleyballforbund har, med full støtte fra BK Tromsø, nominert volleyballpresident Stein-Gunnar Bondevik til Idrettsstyret, sier Dag Ellingsen.

– Vi mener at Bondevik, som er medlem av vår klubb, er riktig person til Idrettsstyret, mener Ellingsen.

Det formelle er i orden

Leder i valgkomiteen i Norges Idrettsforbund, Tove Paule, sier at hun er kjent med disse innvendingene.

– Slik vi ser det, er alt det formelle i orden, sier Paule. Figenschau er innmeldt i klubben og har betalt kontingent.

– Ifølge regelverket skal en kandidat ha vært medlem i en klubb i minst en måned når valget holdes. Om hun melder seg inn i dag, vil det holde med god margin før valget, sier lederen i valgkomiteen.

– Vi er overbevist om at Anne Berit Figenschau er den rette kandidat til dette vervet, sier Tove Paule.

Håper på støtte

Anne Berit Figenchau sier at hun har vært medlem i BK Tromsø i mange år, men ikke de siste årene.

– Jeg har blant annet vært lange perioder i utlandet, så jeg har ikke opprettholdt mitt medlemskap hele tiden, sier hun.

– Nå er det brakt i orden, og jeg er medlem i klubben igjen. Jeg håper og tror at det nordnorske volleyballmiljøet, og hele idretten i landsdelen vil støtte mitt kandidatur,sier Anne Berit Figenschau.