Hopp til innhold

Hallvard Holmen i ny Wirkola-film

Skuespilleren Hallvard Holmen (43) går fra Himmelblå til mørk film med regissør Tommy Wirkola.

"Roy" spilt av Hallvard Holmen

Skuespilleren Hallvard Holmen, her som Roy i Himmelblå, får hovedrollen i Tommy Wirkola sitt neste filmprosjekt.

Foto: Antonia Pambou / NRK

– Dette blir ganske dystre saker, slår Wirkola fast.

I høst går han i gang med en 40 minutter lang film som er en del av en serie på tre novellefilmer. Handlingen i «Sporløst» er lagt til en liten plass i Nord-Norge og Hallvard «Roy» Holmen gestalter hovedrollen.

– Du kan si at Roy fremdeles bor på en liten plass i Nord-Norge der han havner i rare situasjoner. Dette er Twilight-versjonen av «Himmelblå» , bortsett fra at her er det også et mordmysterium, røper Wirkola.

Koster 11 millioner kroner

Prosjektet har et budsjett på rundt 11 millioner kroner og produseres av NOR-eide Fiksjonsforsyinga AS i Alta. Mulige innspillingssteder er Mefjordvær på Yttersia av Senja og FilmCamp i Målselv.

Wirkola, som den siste tiden har jobbet i Hollywood med et nytt filmprosjekt , ser frem til samarbeidet med Himmelblå-stjernen.

– Jeg er fan av Hallvard Holmen og tror det blir kult å se han i noe helt annet. Dette blir mer en slags film noir-greie, sier Wirkola med henvisning til sjangeren som omtales som mørk film.

– Ikke noe for Roy

Beundringen er ikke mindre hos Hallvard Holmen.

– Tommy Wirkola er usedvanlig talentfull og begavet filmskaper. Denne gjengen har entusiasme, galskap og proffhet. Det er ikke noe snobbete ved det de gjør og de får ting gjort. Dette ser jeg virkelig fram til, slår Hallvard Holmen fast.

Holmen er for tiden aktuell i «Himmelblå» på norske TV-skjermer som ungkaren Roy. Wirkolas filmmiljø er derimot ikke noe sted for Himmelblå-karakteren, mener Holmen.

– Dette er et mye svartere univers enn Ylvingen. Jeg har spilt kjipe ting før, men dette ligner overhode ikke på noe jeg har gjort og i alle fall ikke Himmelblå. Men det er på en øy og det handler jo om kysten, da. Likevel er ikke det noe sted Roy ville trivdes, sier han.

«Sporløst» er visningsklar i løpet av 2011.

Flere nyheter fra Troms og Finnmark