– Vi undrer oss over værhysteriet her

Butikkene ble fri for mat mandag, og bensinstasjonene har ikke mer drivstoff, forteller May Liss Hårstad Wasmuth om uværet som var varslet på USAs østkyst.

May Liss Hårstad Wasmuth

May Liss Hårstad Wasmuth skal etter planen returnere fra New York tirsdag kveld, dersom flyene går.

Foto: Privat

Stort snøfall og kraftig vind fører til at New York og store deler av USAs østkyst er i unntakstilstand. Over 7.000 flyreiser er kansellert.

Men nordlendinger i USA som NRK har snakket med lar seg ikke skremme av været der.

– En helt vanlig vinterdag

– Vi sitter her fascinert og undrende til hele hysteriet. Så langt har det snødd cirka 10 cm og med litt vind ser det ut som en helt vanlig vinterdag. Med 10 cm ville vi ikke orket å måke oss ut en gang før vi kjører hjemmefra. Det sier May Liss Hårstad Wasmuth fra Tromsø, som er i New York.

– Men T-banen er stengt, det er etablert «state of emergency» der det ikke er lov å kjøre på vegene (store bøter og i verste fall fengsel). Broene er stengt for all ferdsel. Folk er bedt om å holde seg inne og butikkene ble fri for mat i går, bensinstasjoner fri for drivstoff. Vi håper i alle fall at vi beholder strømmen, forteller hun.

Stille i gatene

– Vi var ute og gikk i går ettermiddag, og det var utrolig lite folk ute. Men ikke så rart når alle hadde fått beskjed om å komme seg hjem så fort som mulig.

US-BLIZZARD-BARRELS-INTO-NORTHEASTERN-U.S.

New York preges av mange snøploger akkurat nå.

Foto: Alex Trautwig / Afp

Hårstad Wasmuth skal etter planen returnere til Norge med Norwegian tirsdag kveld.

– Så får vi bare håpe at vi får informasjon fra flyselskapet. Hotellet har i alle fall plass noen dager til, og vi har internett, så så langt har vi det fint, sier hun.

Tidligere på dagen snakket NRK med Tromsø-mannen Erling Gustavsen, som også er i New York.

– Det er tydelig at amerikanerne tar dette på alvor. Det er voldsomt med snøploger og forberedelser til morgendagen her, fortalte han.