Hopp til innhold

– Etter Hollywood er dette som å slippe fri igjen

– Etter Hollywood er dette som å slippe fri igjen, sier regissør Tommy Wirkola. I natt var han i gang med de første opptakene til oppfølgeren av den blodige komedien Død Snø.

Filminnspilling av Død Snø 2.

Se fra filmsettet til innspillingen av de første scenene til Død Snø 2 her! Foto: Kai Erik Bull/ NRK

– Filmen begynner akkurat der den forrige slutter. Vår helt Martin har satt seg inn i bilen, han tror han har kommet seg unna, så finner han en mynt på gulvet som tilhørte nazistene. Da skjønner han at det ikke er ferdig helt ennå. I det han skjønner det, blir ruta slått inn av hovedzombien Herzog.

Tommy Wirkola

Regissør Tommy Wikola er i sitt ess igjen under innspillingen av Død Snø 2. Nå får han endelig gjøre som han vil.

Foto: Kai Erik Bull / NRK

Regissør Tommy Wikola er i sitt ess igjen. Nå får han endelig gjøre som han vil. Han røper videre hva vi har i vente i oppfølgeren til Død Snø:

– Det blir det en krakilsk kamp i bilen først, før han klarer å kjøre avgårde. Så kommer en lang actionsekvens der Herzog henger på bilen og de sloss mens de kjører. Det hele ender med et spektakulært trailerkrasj lenger ned i veien, fortsetter Wirkola.

Det har vært en hektisk tid å få alt på plass. Mens de siste scenene av Kill Buljo 2 ble ferdiginnspillt, måtte letingen etter zombier starte opp. Men alt kom på plass og innspillingen kunne starte.

Ambisiøst manus

Natt til tirsdag startet innspillingen av de første scenene til Død Snø 2 i Russeluft, Alta.

Tommy Wirkola har filmsuksessen Hansel and Gretel: Witch Hunters bak seg, men kan nå vende hjem for å leke seg med blodige scener.

– Om jeg får laget Død Snø 2 slik jeg vil ha det, så tror jeg at jeg får rast litt fra meg når det gjelder blod og gørr. Vi gir alt vi har i denne, så om det blir bra så kan man gjøre litt andre ting senere.

(Saken fortsetter under bildet.)

Død Snø 2

Natt til tirsdag startet innspillingen av de første scenene til Død Snø 2 i Russeluft, Alta.

Foto: Kai Erik Bull / NRK


Han sier de denne gangen har tatt det helt ut med et ambisiøst manus.

– Jeg overdriver ikke. Det manuset vi har for Død snø 2 er til tider crazy, det er ganske ekstreme ting blandet med veldig ekstrem humor og vi tar den virkelig helt ut denne gangen, forteller regissøren entusiastisk.

Blir den like blodig?

– Ja, om ikke mer. Det tror jeg vi kan garantere, slår Wirkola fast

I den første Død Snø filmen var det de tyske nazi zombiene som herjet med vennegjengen som dro til fjells. I oppfølgeren skal det komme russiske zombier i tillegg.

– Ja, i historien så er det noen russiske zombier med. Så det blir en liten reprise av verdenskrigen til slutt, røper Wirkola.

Internasjonal satsning

Filmen er allerede solg til 20 land internasjonalt.

Stig Frode Henriksen som nå også er med å lage oppfølgeren, kan røpe at de nå har sett utenlandsk etter skuespillere.

– Vi skal spille denne inn på både engelsk og norsk så forhåpentligvis får vi en internasjonal lansering og stor kinolansering i England og USA. Vi har jo med tre amerikanske skuespillere, så vi håper at denne gjør det bra internasjonalt, sier Henriksen.

Kan du røpe hvem disse tre er?

– Vi kan ikke si ennå hvem de amerikanske skuespillerene er, det har vi ikke lov til. Men det er gode folk, sier Henriksen hemmelighetsfullt.

(Saken fortsetter under bildet.)

Nazi zombier

Nazi zombiene i Død Snø 2. Disse skal få selskap av amerikanske skuespillere.

Foto: Kai Erik Bull / NRK


Tommy selv er derimot litt mer forsiktig med å røpe noe om skuespillerene. Men han kan bekrefte at det blir noen kjente fjes å se.

– Vi har ikke signert med noen ennå, men vi har lyst til å få inn noen kjente i fra Norge og også få inn noen amerikanske roller. Ikke noen enorme amerikanske stjerner, men vi har jo en amerikansk storyline i filmen så da har vi lyst til å bruke noen amerikanere også. Det blir forhåpentligvis en fin blanding, sier regissøren.

Fra Hollywood til Russeluft

Overgangen har vært stor fra Hollywood til Russeluft. Fra et stort filmsett med enormt budsjett og mye spenning rundt mottakelsen til publikum for filmen,
er han nå hjemme i kjente omgivelser igjen.

– Begge har sin egen sjarm. Dette er jo fantastisk. Her er mange venner, gamle kollegaer. Det er mye mer frihet her, og det er artig å være tilbake. Det er jo faktisk to år siden jeg har regissert noe som helst, så det er veldig artig å jobbe igjen med regi, sier Wirkola.

Witch Hunters ble jo en kassasuksess, har du prestasjonsangst nå?

Død Snø 2

Fra innspillingen av de første actionscenene til Død Snø 2 i natt.

Foto: Tommy Wirkola / NRK

Tommy ler forsiktig, og trekker litt på svaret.

– Nei... Det har jeg vel ikke, det kan jeg ikke si at jeg har. Dette er en anderledes film. Å lage Witch Hun var... Jeg er utrolig stolt av filmen og det jeg gjorde til slutt, men dette er filmen hvor jeg kan gjøre akkurat det jeg vil. Vi bare har det artig, vi slår oss løs og filmen er ekstrem og har tonnevis av humor. På en så stor produksjon som Witch Hunters blir man holdt litt igjen, mens her blir man endelig sluppet fri. Det er veldig deilig, forklarer Tommy.

Stigende budsjett

De startet i det små. En kameratgjeng som begynte på ideen om Kill Buljo fullspekket av deres egen humor. Nå har både ambisiøsiteten og budsjettene blitt betraktelig større siden de startet det første prosjektet.

– Kill Buljo var jo ingenting, der hadde vi et innspillingsbudsjett på ca. 700.000 kroner. Så gikk det opp til Død Snø 1, det var selvfølgelig et kraftig sprang opp hvor vi hadde 15-16 millioner i budsjett. Og nå har vi doblet det igjen til ca. 35 millioner. Så for de norske prosjektene har det blitt en fin stigning.

Men de skulle selvfølgelig sett at budsjettet var enda større.

– Siden vi har et ambisiøst manus på denne filmen så er det nesten for lite penger, men vi har alltid klart å få mer ut av pengene på de andre filmene i Norge så det har vi lyst til å gjøre nå også, forteller Wirkola.