Hopp til innhold

– Riktig å si opp brannsjefen

Kommunestyrerepresentant Jens Ingvald Olsen (Rødt) mener det er en riktig avgjørelse å si opp brannsjef Nils Ove Sollid.

Sollid redigert

Nils Ove Sollid, brannsjef i Tromsø brann og redning, er sagt opp.

Foto: Petter Strøm / NRK

– Hvis det stemmer at brannsjefen er oppsagt, mener jeg at avgjørelsen er riktig. Det ga jeg uttrykk for allerede da kommunestyret behandlet saken. Da mente vi at byrådet ikke frem til da hadde tatt inn over seg alvoret i saken og at saken var så grov. Om de nå har gjort det, så er jeg tilfreds med avgjørelsen, sier Jens Ingvald Olsen.

Onsdag ettermiddag avslørte NRK at brannsjefen i Tromsø, Nils Ove Sollid, er sagt opp.

Oppsigelsen har han fått i et rekommandert brev som er datert 19. juni 2014 og er sendt av Gørild Høyer. Hun er jurist ved finansavdelinga i Tromsø kommune.

En av de viktigste årsakene til at kommunen ønsker å kvitte seg med Sollid er hans omfattende private næringsvirksomhet ved siden av jobben som brann – og redningssjef.

Gransket av Kontrollutvalget

Sollid og Tromsø brann og redning har vært gransket av Kontrollutvalget.

Sollid ble blant annet gransket på grunn av inntektene han hadde ved siden av jobben som brannsjef, menns Tromsø brann og redning ble gransket fordi idrettslaget skal ha drevet med svart arbeid.

Da Kontrollutvalget var ferdig med sine undersøkelser, konkluderte de blant annet med at brannsjefen har brukt for mye tid på privat arbeid ved siden av jobben i kommunen.

Slik svarte Sollid på kritikken fra Kontrollutvalget:

Brannsjefen i Tromsø får kritikk for private oppdrag

Fikk kritikk

Da deler av rapporten var oppe i kommunestyret, var flere av politikerne kritiske til avsløringene.

Høyres Rolleiv Lind er en av dem som har ytret misnøye med situasjonen.

– Kontrollutvalget har gjort en god jobb i granskingen. Etter det som kom frem i rapporten deres, vil det være umulig for Nils Ove Sollid å fortsette som brannsjef. Det som kommer frem er svært alvorlig, sier Lind til NRK.


Også Jens Ingvald Olsen mener det ville vært vanskelig for Nils Ove Sollid å fortsette i jobben som brannsjef etter avsløringene.

– De inntektene han har hatt med enkeltmannsforetaket sitt i arbeidstiden som brannsjef, og at han har gitt aksept for at bedriftsidrettslaget til brannvesenet har tjent private penger på sin virksomhet, har ødelagt tilliten til Sollid som brannsjef, sier Olsen til NRK.

Charles Jacobsen, tillitsvalg for Fagforbundet, ønsker foreløpig ikke å uttale seg i saken.

– Vi har ikke fått noen informasjon om dette fra vår ledelse foreløpig, så jeg kan ikke kommentere saken. Jeg ber om forståelse for det.