– Mistenkt for hacking av Spotify

Bandet Rolffa hevder de ble mistenkt for å ha hacket Spotify. Grunnen var at de ble spilt for mange ganger.

Rolffa

Bandet Rolff aforteller de ble mistenkt for hacking.

Foto: Marius Fiskum

Finnmarksbandet ble spilt en million ganger på den digitale musikktjenesten Spotify, noe musikktjenesten angivelig ikke trodde var mulig. Trommeslager Ailo Gjerpe forteller han fikk en merkelig telefon fra distribusjonsselskapet de brukte.

– Jeg ble oppringt fra England og fikk noen spørsmål om hvem Rolffa er, hva slags promoteringsapparat vi brukte og hvilket plateselskap vi hadde. Det var mange spørsmål jeg ikke skjønte hvor kom fra.

Ailo Kemi Gjerpe

Ailo Gjerpe måtte forklare hvordan de hadde fått så mange lyttere.

Foto: NRK

Mistanke om hacking

Til slutt fikk Gjerpe inn et spørsmål om hva dette gjaldt.

Representanten fra distribusjonsselskapet sa at Spotify hadde mistanke om hacking. Det viste seg at vi hadde passert en million streams på Spotify, og de var veldig nysgjerrige på hvordan det i det hele tatt kunne skje.

Spotify hevder de aldri har mistenkt Rolffa for hacking. I en epost til NRK skriver de at det må være en mistanke som det engelske distribusjonsselskapet har hatt.

– Distribusjonsselskapet vi brukte da hadde mange artister fra England, Sveits, Tyskland og Norge. Og vi var det bandet som toppa listen over digitale lyttinger på Spotify. De var nysgjerrige på hvordan det var mulig at en band som ingen hadde hørt om hadde så mange lyttere.

Måtte forklare seg

Gjerpe mener at selv om det er vanskelig å tro, er det ikke umulig at deres musikk ble spilt en million ganger.

– Det var vanskelig for meg å forklare at det kunne gå an. Men jeg måtte forklare at vi tross alt har spilt utrolig mange konserter. Vi har en type musikk som mange liker og gjerne hører på mange ganger.

Positiv tilbakemelding

Gjerpe tror forklaring ble godtatt.

– De gjorde nok det, for vi ble jo hverken sperra eller fikk kjeft. Derimot fikk vi ganske mye positive tilbakemeldinger fra promoteringsselskapet vi brukte. De var veldig imponert over vårt PR-arbeid, selv om jeg prøvde å understreke at vi aldri har gjort noe PR-arbeid.