Hopp til innhold

- Nå diskuteres det politikk, det koster Frp velgere

Regionredaktør Pål Hansen kommenterer meningsmålinga.

Pål Hansen

De siste ukene har det vært ført en valgkamp som fokuserer på politikkens innhold. Arbeiderpartiet har skjønt at de må utfordre Fremskrittspartiet på politikkens innhold, ikke fortsette forsvarskrigen mot anklagene fra et offensivt Frp.

Krise i nord

I en debatt i NRK Nordaførr for tre uker siden brukte Frp begrepet full krise i annen hver setning, og Arbeiderpartiet prøvde å forsvare seg så godt de kunne.

Etter hvert er Frp blitt presset til å snakke om egen politikk. Det kan se ut som om det skremmer velgere over i favnen til andre parti. Øyvind Korsberg foreslår at fiskerne ikke skal få fullt oppgjør før fiskekjøperne har fått solgt fisken. Han legger seg ut med fiskerne og noen av sine egne medlemmer. De andre partiene gyver løs på Frps standpunkt. Noen dager senere sier Korsberg at han egentlig ikke mente det alle trodde at han sa.

I løpet av få timer den siste uka, er partiet for særtiltakene for Finnmark og Nord-Troms. Dette trodde de fleste at partiet var imot. Endringa kom på direkten i Nordnytt radio.

Frontene skjerpes

De siste ukers målinger har vist et unaturlig høyt nivå for Frp. Nå kan valgkampen handle om å beholde de to stortingssetene de har i Troms. Senterpartiet har vind i seilene og SV halter videre.

De siste ukene vil skjerpe frontene enda tydeligere. Det er fortsatt slik at et flertall i nord ikke vil kaste ut de som i dag har nøklene til regjeringskontorene.

Denne målingen er tatt opp etter at Siv Jensen presenterte sin 100 punkter for de 100 første dagene i regjeringskontorene.

Målinga tyder ikke på at de 100 punktene har gitt Frp noe løft. Det er kanskje ikke så rart, i vårt fylke er det ganske mange som har like kort, eller rettere sagt lang vei til butikken, som til polet. Kjører du langt, er det nødvendigvis ikke et mål å finne alt på en butikk.

Flere nyheter fra Troms og Finnmark