NRK Meny
Normal

Tror ikke TIL-mostander vil lide av Europaliga-hangover

TIL-trener Bård Flovik tror ikke søndagens motstander Odds BK vil være ekstra slitne etter torsdagens kamp i Europaligaen.

Tromsøs Remi Johansen i duell med Odds Emil Jonassen

Bård Flovik tror Odd blir en tøff oppgave til tross for spill i Europaligaen. Her er Tromsøs Remi Johansen i duell med Odds Emil Jonassen i eliteseriekampen mellom Tromsø IL og Odd på Alfheim stadion i 2013.

Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix

Etter en liten pause skal TIL på søndag opp mot fjorårets bronsevinner Odd.
Det vil da være fjorten dager siden forrige kamp, hvor TIL seiret hjemme mot Start.

For Odds del har ikke pausen vært like lang. De har i løpet av pausen i hjemlig serie spilt to kamper i Europaligaen mot det irske laget Shamrock Rovers.

Tror ikke på en negativ effekt

Bård Flovik

TIL-trener Bård Flovik er optimist før møtet med Odds BK, men han tror ikke motstanden blir lettere på grunn av Odds deltakelse i Europaligaen.

Foto: Gunnar Grindstein / NRK

Senest på torsdag tok Odd imot Shamrock Rovers i Skien. En kamp som for øvrig endte med 2-1-seier til vertene, og et avansement med 4–1 over to kamper.

Det blir ofte snakket om en Europa-hangover etter slike kamper. En effekt mange mener felte polkatrøyene i nedrykkssesongen i 2013.

TIL-trener Bård Flovik sier til NRK at han ikke tror oppgaven på søndag blir noe lettere til tross for Skien-lagets tette program med spill i Europa og hjemme i Norge.

– Det er vanskelig å si, men når de er i en slik kampmodus som nå så kan det være like mye en plussfaktor. Spesielt siden den siste kampen var på hjemmebane. Jeg ser egentlig på det som at de er i kampmodus, som fører til at de er enda bedre forberedt og gir de den ekstra intensiteten, sier han.

Har vist god form

Før søndagens oppgjør i Skien har TIL vist seg som et formlag. Med tre seire på sine siste fem kamper har de klatret opp til kvalifiseringsplass. I denne perioden har alle seirene kommet hjemme på Alfheim. Mellom hjemmekampene har det blitt et hårfint 2-1-tap borte mot Strømsgodset og 1–1 borte mot tabelljumbo Sandefjord.

– Vi skulle gjerne hatt flere poeng på dette stadiet, men etter den veldig tunge starten har vi hatt syv til åtte kamper hvor vi har hentet poeng jevnt og trutt, sier Flovik og legger til:

– Nå har vi satt oss i en posisjon der alt er opp til oss selv. Vi er ikke avhengig av noen andre nå. Vi gjør alt vi kan nå for å forberede oss til kamper, utvikle spillere og utvikle laget slik at vi klarer å opprettholde stabiliteten vi har hatt i det siste.

På motsatt banehalvdel står Odd med en form på den andre siden av skalaen. Laget har ikke vunnet på sine fire siste kamper.

– Vi har historisk sett vært ujevn resultatmessig borte mot Odd. Men vi har lagt en slagplan og vet hvordan de spiller, så vi har laget en plan for å gjøre en god kamp og ta med oss poeng hjem til Tromsø.

Drage-saken har ikke påvirket laget

Thomas Drage

Thomas Drage ønsker seg vekk fra TIL. Men trener Bård Flovik mener at spillerens kommentarer ikke påvirker laget.

Foto: Karlsen, Anette / NTB scanpix

Thomas Drage har den siste tiden vært linket bort fra TIL, og torsdag skrev vi at midtbanespilleren selv anser oppholdet i Tromsø som over.

– Det meste tyder at jeg er ferdig, ja. Dette blir det siste året mitt her, det føler jeg meg ganske sikker på, har Drage tidligere uttalt.

Bård Flovik mener at denne saken ikke påvirker laget foran møtet mot Odd.

– Nei, det har vi ikke fokus på. Jeg ser hva Drage har sagt, men det får han stå for. Han har kontrakt med Tromsø Idrettslag ut sesongen, og går på trening med det fokus å hjelpe oss til å vinne fotballkamper. Det fokuset har alle som har kontrakt med TIL, sier han.