NRK Meny
Normal

Statoil setter oljeletingen i Barentshavet på vent

Statoil har ingen planer om å bore etter olje i Barentshavet i 2015.

Oljeplattform

Det ser foreløpig ut som Statoil vil roe ned aktiviten i nord kraftig.

Foto: Stockmarket / I-415-0110

– Vi har foreløpig ikke planlagt noen boringer i Barentshavet i år. Det skriver pressetalsmann i Statoil Morten Eek i epost til Bloomberg.

– Statoil vil bruke dette året til å se på data man har etter de tolv brønnene man boret i Barentshavet i 2013 og 2014, skriver Eek videre. Statoil som til nå har vært det selskapet i verden som har vært mest aktiv i nordområdene, har tidligere denne måneden antydet at de vil måtte ta seg god tid for å finne nye steder å bore.

Har levert inn letelisenser

I tillegg til at boreaktiviteten i Barentshavet foreløpig er satt på vent, har Statoil levert inn letelisenser utenfor Grønnland uten å ha boret en eneste brønn ifølge den Bloomberg.

Denne måneden antydet Statoil at Johan Castberg-feltet kan bli utsatt, og tidligere har kritikere hevdet at oljen der vil bli for dyr tilå utvinnes.

Det er en lav oljepris som får skylden for at prosjektene i nord blir nedprioritert, og direktør ved Mo Industripark Arve Ulriksen har vært blant dem som har spådd denne utviklingen. Noe som har blitt avfeid av olje- og energiminister Tord Lien. Dagens oljepris på rundt 50 dollar fatet gjør at ingen av feltene i Barentshavet er lønnsomme.

Tidligere denne måneden varslet Statoil letesjef Tim Doson at investeringene i leteaktivitet vil bli holdt på et moderat nivå dette året, men det er altså ikke utelukket at Statoil vil bore også i år.