Savnet jeger funnet – sendt til UNN med helikopter

Jegeren som ble meldt savnet i Signaldalen i Storfjord er funnet og sendt til sykehuset i Tromsø med helikopter, melder politiet

Laster kart, vennligst vent...

– Den savnede er fraktet til UNN i Tromsø med helikopter. Politiet avslutter på stedet, opplyser Troms politidistrikt.

Kommunikasjonsrådgiver Jan Fredrik Frantzen ved UNN, forteller at mannen er inne til utredning på sykehuset.

– Vi kan ikke gi flere opplysninger utover det, sier Frantzen til NRK.

Like etter klokka 16 meldte politiet at den savnede var funnet, og at han ble tatt hånd om av letemannskaper.

Stor leteaksjon

Tidligere tirsdag ble det satt i gang en stor leteaksjon etter at en eldre mannlig jeger ble meldt savnet av jaktlaget sitt i Signaldalen i Storfjord kommune.

– Vi har fått tilbud om bistand fra Heimevernet som har en øvelse på gang i indre Storfjord med rundt 100 mann. I tillegg er hunder på vei fra Tromsø både fra politiet og Norske Redningshunder. Det blir også fortløpende vurdert tilkalling av frivillige organisasjoner som Røde Kors og Norsk Folkehjelp, sa politioverbetjent ved Lyngen lensmannskontor, Johnny Olsborg

Ifølge politioverbetjenten er det en eldre jeger som har deltatt på jakt i massevis av år og han skal være lommekjent i området.

– Det er mye som kan ha skjedd, derfor ble det satt i gang leteaksjon, sa Olsborg til NRK litt etter klokka 15.

– Han er ikke kledd i sterke farger

Mannen var med i et jaktlag, og det var jaktlaget som meldte han savnet etter at de ikke fikk kontakt med han, selv om de hadde mulighet til radiokontakt.

– Meldingen til politiet kom klokka halv to i ettermiddag, med beskjed om at jaktlaget ikke lenger fikk kontakt med han.

Terrenget i området er kupert med fjell på den ene siden og elva på den andre. Mye skog vanskeliggjorde søk fra lufta.

– I tillegg er det opplysninger om at denne personen ikke var kledd i sterke farger, men derimot i kamuflasjeutstyr. Det vanskeliggjør også søket. Vi søker med stadig økende mannskap utover dagen, sier politioverbetjent Johnny Olsborg.

Laster Twitter-innhold