NRK Meny
Normal

Snart ferdig med å avhøre russ etter bortføring

Politiet ved Salangen lensmannskontor har nå avhørt 12 av de 14 involverte i saka ved Sjøvegan videregående skole der russ kidnappet og bortførte to medelever.

sjøvegan videregående skole

12 russ ved Sjøvegan videregående skole bortførte medelever.

Foto: Sveinung Åsali / NRK

Hans Roar Rasmussen

Lensmann i Salangen Hans Roar Rasmussen vil ikke si noe om hva som er kommet ut av avhørene.

Foto: Marita Bolle Andersen

– Forklaringene deres er nokså entydige, sier lensmann Hans Roar Rasmussen til NRK.

Han vil ikke kommentere om avgangselevene innrømmer straffeskyld eller ikke.

To elever fra andretrinn ble tatt med i en bil av mellom 10 og 12 russ ved Sjøvegan videregående skole, og kjørt i over en mil før de ble sluppet fri.

Flere ting som førte til anmeldelse

Politiet ved Salangen lensmannskontor mottok anmeldelse fra skolen og Rasmussen sier at det er totalbildet i saken som førte til at skolen reagerte og gikk til anmeldelse.

– Det er brukt makt og det er også gjort andre ting i den samme settingen som gjør at vi må gå inn og se på hva som har skjedd, sier lensmann Hans Roar Rasmussen til NRK.

Sjelden anmeldelse

– Det er ikke ofte slike saker blir anmeldt, men det hender. I dette tilfellet er det nok noe som var ment som en uskyldig spøk som ser ut til å ha eskalert, sier Rasmussen.

– Det som skiller denne saken fra andre russesaker er to ting. Det er at det handler om frihetsberøvelse, og at det muligens har vært uforsvarlig kjøring inne i bildet, sier rektor ved Sjøvegan skole, Bjarne Indseth til NRK.

Påtalejuristen avgjør om hendelsen ender som straffesak eller i konfliktrådet.

Bortføringen kan uansett få konsekvenser for de involverte elevene, i form av nedsatt adferdskarakter, forteller rektoren.