NRK Meny
Normal

Slaktet eget lag etter sjokktapet

Tromsø-trener Steinar Nilsen var dønn ærlig etter 2-3-tapet hjemme for bunnlaget Bryne i kveld – årets første nederlaget i serien på Alfheim.

Steinar Nilsen

Steinar Nilsen mente laget hans gjorde feil både defensivt og offensivt.

Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix

Han slaktet sitt eget lag etter kampen.

– En forferdelig dårlig prestasjon av oss – den dårligste vi leverer for året, var Nilsens dom etter 90 skuffende minutter.

Faktisk var det ikke ufortjent at Bryne vant. Gjestene fra Jæren skapte opp mot tosifret antall målsjanser. Og det har ingen lag vært i nærheten av å gjøre før på Alfheim denne sesongen. Keeper Benny Lekstrøm holdt TIL inne i kampen med flere redninger på stillingen 2–2.

– Vi ser sliten ut fra første spark på ballen. Det overrasker meg. Og det er en skuffende prestasjon av oss, sier Nilsen.

– Hvorfor blir det sånn?

– Det gjøres feil både defensivt og offensivt. Og det er selvsagt noe vi ikke ønsker å være bekjent av, sa en meget skuffet Nilsen i pressesonen etter den meget svake forestillingen.

Steinar Nilsen etter tapet mot Bryne

Kritisk supportersjef

Jonas Johansen utlignet Brynes ledelse to ganger – men så scoret Bryne seiersmålet i sluttminuttene etter at det igjen var store hull i TILs forsvar. Mange på tribunene reiste seg umiddelbart og forlot Alfheim stadion.

– Altfor dårlig. Hjemme skal det være tre poeng. Det vi presterer i dag er ræva, rett og slett, sier leder i supporterklubben Forza Tromsø, Morten Killenberg.

– Klar tale?!

– Ja, det synes jeg de fortjener etter den prestasjonen de leverer i dag, sier Killenberg.

Skuffet 2 – målscorer

2-målscorer Jonas Johansen, som nå står med fire seriemål denne sesongen, kan bare si seg enig – og beklaget overfor publikum.

– Folk som betaler penger for å se på TIL, de fortjener mer. Vi lover å gjøre hva vi kan for å forbedre oss. Og den jobben starter i morgen, sier Jonas Johansen.

TIL avslutter vårsesongen med bortekamp mot Ull/Kisa søndag. I går hinket kaptein Miika Koppinen av banen med skade og toppscorer Zdenek Ondrasek var ikke engang i troppen på grunn av sine vonde tå.