NRK Meny
Normal

Se reven og kråka i full maktkrig

– Trasig for trosten, men en fin naturopplevelse for meg, sier Helene Møller til NRK.

Rev og kråke

Her løper kråka og reven etter trosten.

Foto: Helene Møller

Hobbyfotograf Helene Møller var vitne til en litt uvanlig naturopplevelse lørdag morgen.

Med morgenkaffen i hånden satt hun og så ut vinduet og dagdrømte da hun så en aldri så liten maktkamp utenfor huset.

– Jeg satt i vinduet og tok bilder av småfugler. Plutselig begynte de å fly vekk. Da så jeg kråka komme vettskremt med reven like bak seg, forteller Møller til NRK.

Inne i huset bevegde hun videre til neste vindu for å få med seg hva som skjedde. Der så hun kråka fly over gjerdet, men at reven hoppet fint etter den. Noe som man kan se på bildet.

Her er hvordan hun selv beskriver opplevelsen:

«Tidlig lørdag mårra da æ satt å kosa mæ med mårrakaffen kom ei kråke med en trost i kloa flyvende og landet rett utenfor vinduet, i det kråka skulle til å avlive trosten kom plutselig en rev i fullt firsprang, kråka tok til vingene og reven etter, greide å få summa mæ å ta et bilde av dem, men da var dem kommet litt på avstand, men ser at kråka har gitt slipp på trosten og æ tror reven har den, for kråka fløy etter reven inn i skogen og kom uten noe tilbake mens æ skimta reven mellom trærne og det så ut som den hadde noe i kjeften, trasig for trosten, men en fin naturopplevelse for mæ».

Det er ikke første gang Møller har sett det være litt bevegelse utenfor vinduet. Noe som gjør at hun tror reven fikk tak i trosten. Og selv om det var «trasig fra trosten», beskriver Møller opplevelsen slik:

– Det var helt fantastisk!

Hun lager på hobbybasis kort av bildene hun tar, som selges på butikken på Senja. Kanskje bildet av reven også finner veien på et slikt kort?

Send oss gjerne dine naturopplevelser, enten på nrktroms@nrk.no eller på Instagram med emneknaggen #nrktroms.