NRK Meny
Normal

Vant 59 millioner i går - forstod det først idag

Vinneren av nesten 59 millioner kroner i Vikinglotto, er en eldre kvinne fra Nordkapp. – Jeg trodde ikke mine egne øyne, uttaler kvinnen til Norsk tipping.

Solgte vinnerlodd

SOLGTE VINNERLODD: De ansatte på Rimi i Honningsvåg jubler etter at en kvinne i Nordkapp vant nesten 59 millioner kroner i Vikinglotto.

Foto: Hilde Wøhni Joakimsen

– Folk har vært ville i dag! Kanskje vi blir det nye Verdal'n? Om ikke lenge blir det kakefest i butikken, sier butikksjef Per Gunnar Uttakleiv etter at det ble klart at den gigantiske gevinsten var solgt fra Rimi Honningsvåg.

Premien er den niende største utbetalingen som Norsk tipping har utbetalt gjennom tidene. Pressekontakt for store vinnere hos Norsk Tipping, Ingrid Roterud Mathisen, forklarer at dama sov dårlig i natt.

– Dette er stort også for Norsk tipping, sier Roterrud Mathisen.

Fornektelse

Det var pressekontakten som snakket med nordkappkvinnen i formiddag.

– Reaksjonen var lettelse. Hun hadde notert tallene under TV-sendingen og så på kupongen sin at hun hadde seks rette. Den første reaksjonen var fornektelse, og hun trodde ikke det kunne være sant. Hun ringde derfor datteren sin og de begynte å forstå hva dette kunne være. Men det var først i dag da jeg ringte at hun kunne puste ut og juble. Hun hadde sovet veldig dårlig, sier Roterud Mathisen.

Førstepremien i gårsdagens Vikinglotto var på over 117 millioner kroner. Kvinnen fra Nordkappp delte premien med en mann i Rogaland.

– Hæ, du tuller?! Enormt! Helt utrolig!

Slik var reaksjonen da mannen i 50-årene fra Stavanger torsdag morgen fikk telefonene alle drømmer om. Mannen fikk beskjed om at han haddevunnet nesten 59 millioner kroner i Vikinglotto.

– Han trodde meg ikke, sier Ingrid Roterud Mathisen i Norsk Tipping, som fikk gleden av å være den første til å gi beskjeden litt over klokka ni torsdag morgen.

Les saken fra Rogaland: Fikk sjokk da han fikk drømmetelefonen - NRK – Rogaland

Stavangermannen, som ønsker å være anonym, fikk ikke skikkelig med seg Vikinglotto-trekningen onsdag kveld. Han hadde TVen på, men lå og halvsov på sofaen, så han registrerte bare at noen hadde vunnet veldig mye.

Milliongevinst

GEVINSTEN: Ingeborg Myhre viser fram milliongevinsten i gårsdagens Vikinglotto-trekning på TV.

Foto: Norsk tipping