Nå gjenforenes søsknene Bremnes!

Skal komponere bestillingsverk for Festspillene i Nord-Norge.

Ola, Kari og Lars Bremnes

Ola, Kari og Lars Bremnes fremfører bestillingsverket Eternitt 29. juni i Harstad.

For første gang på mange år skal søsknene Kari, Ola og Lars Bremnes igjen lage musikk sammen.

I juni 2018 står de på scena under Festspillene i Nord-Norge for å framføre bestillingsverket «Eternitt». Produksjonen i Harstad blir deres aller første felles bestillingsverk, og deres første større samarbeid på 18 år.

– Vi har forventninger til at dette blir både nyskapende og magisk, som det var forrige gang de gjorde noe sammen. Som soloartister er de en helt avgjørende del av den nordnorske musikkanon og viktige artister i vår tid, og vi ser frem til å se resultatet når de igjen skal samarbeide, skriver festspilldirektør Maria Utsi i en pressemelding

Søskentrioen har stått på samme scene fra tid til annen de siste åra, men deres siste større samarbeidsprosjekt var plata Soløye i år 2000, som de også fikk spellemannpris for.

Verket «Eternitt» tar utgangspunkt i byggemateriale av samme navn, som er utledet av det engelske ordet «eternity» (evighet). Gjennom bestillingsverket ønsker søsknene Bremnes å besvare spørsmålet om noe egentlig kan vare evig.

– Jeg gleder meg til å synge med Kari og Ola igjen. Våre stemmer blir liksom et felles instrument. Og det er det alltid både krevende og spennende å skrive for, sier Lars Bremnes.

Konserten skjer i kulturhuset i Harstad 29. juni. Billettsalget starter 13. desember.

Søsknene får følgende musikere med seg på scena: Ragnhild Furebotten (fele), Bengt Hanssen (tangenter), Terje Nohr (gitarer), Petter Unstad (bass) og Erland Dahlen (trommer/perkusjon). Musikalsk produsent er Håkon Iversen.