NRK Meny
Normal

Krever nytt fylkesråd

Mangelen på politisk styring i fylkeskommunen kan komme til å koste Nordreisa kommune dyrt.

Kommunen trenger rask politisk behandling av et prosjekt til 55 millioner kroner som skal inn i statsbudsjettet.

Vi har derfor ikke råd til å vente i to måneder på at fylket skal få et nytt fylkesråd, sier ordfører John Karlsen.

 

 

 

Forlanger en fylkeskommune

-Vi har viktige prosjekt som vi skal gjennomføre til neste år. Prosjektene trenger politisk behandling tidlig på høsten i år. Dette fordi vi skal videre fra fylkeskommunen til departementet, noe som må bakes inn i budsjettet til neste år. Vi har bare tiden av veien, og forlanger at vi har en fylkeskommune som er oppe å går allerede denne måneden, sier Karlsen.

Uten politisk styring

Fylkeskommunen vil være uten politisk styring i to måneder. Dette fordi at fylkesordfører Ronald Rindestu ikke kommer til å innkalle til ekstraordinært fylkesting før om to måneder.

-Dette må få konsekvenser med at fylkestinget trer sammen for å velge et nytt fylkesråd som har ryggdekning i fylkestinget, sier Høyres gruppeleder Terje Olsen.

Får støtte

Olsen får delvis støtte fra sin kollega i Fremskrittspartiet, Louis Edvardsen som krever at gruppelederne nå må komme sammen.

-Jeg synes først og fremst at fylkesordføreren skal innkalle til et gruppeledermøte der gruppelederne i fylkestinget får vurdere det som har skjedd. Deretter får vi foreta en vurdering om vi skal innkalle til et ekstraordinært fylkesting, slik at vi har noen som har styringen i fylkeskommunen.

Dyrt

Fylkesordfører Ronald Rindestu ønsker ikke å inkalle til ekstraordinært fylkesting
Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / Scanpix

Fylkesordfører Ronald Rindestu sa til NRK i går at det koster 200 000 kroner å innkalle fylkestinget, og at det ikke er nødvendig å bruke så mange penger.