NRK Meny
Normal

Kraftig økning i busstilbudet i Tromsø

Nye ruter, flere avganger og ekspressbusser til bydelen. Dette er blant nyhetene som ble presentert mandag formiddag.

Buss Tromsø

Flere ruter og flere avganger, er blant nyhetene som ble presentert i dag.

Foto: NRK

Fra 2. november blir det 250 nye bussavganger hver uke i Tromsø. Denne nyheten presenterte fylkesråd for transport, Ivar B. Prestbakmo mandag formiddag.

Kraftig økning

Dette betyr at busskapasiteten i Tromsø øker kraftig. Bakgrunnen for dette er at Tromsø får statlige tilskudd på 60 til 70 millioner kroner hvert år de neste fire årene, for å sørge for at trafikkøkningen i byen blir tatt kollektivt, i stedet for gjennom økt bilisme.

– Disse statlige pengene gjør det mulig for oss å gjennomføre en formidabel satsing på kollektivtrafikk i Tromsø, sier fylkesråd Ivar B. Prestbakmo.

Nye ruter

Fra november opprettes det 6 nye ekspressruter, fra sentrum og ut til bydelene. Disse skal ha hyppige avganger i de travleste tidene i døgnet. I tillegg kommer det to nye ringruter, som skal gå rundt Tromsøya.

Det kommer også til å bli flere avganger i helgene, enn det er i dag.

– Og etter hvert kommer det mer, sier Prestbakmo.

Belønning om fire år

– Dette blir en merkbar bedring av busstilbudet i Tromsø, men det er forhåpentlig bare begynnelsen, sier Prestbakmo.

– Dersom Tromsø klarer å få flere til å reise kollektivt, kan vi kanskje få til en bymiljøavtale med staten. Dette vil føre til mer statlige penger, sier Prestbakmo.

Tromsø er allerede blant de norske byer som har størst andel kollektivreisende. 12 prosent av alle reiser i Tromsø skjer i dag kollektivt.

– Det er vårt mål å øke denne andelen kraftig de kommende årene, sier fylkesråden.