NRK Meny
Normal

Kari Bremnes til filmen: – Kaster meg på dypt vann

Skal spille hovedrollen i spenningsfilmen «Kings Bay».

Kari Bremnes som journalisten Harrieth Hansen

Kari Bremnes som journalisten Harrieth Hansen i filmen om «Kings Bay»-ulykka på Svalbard.

Artisten Kari Bremnes skal spille hovedrollen i den politiske filmthrilleren «Kings Bay».

Bremnes skal spille en journalist som begynner å grave i gruveulykken på Svalbard i 1962, der 21 gruvearbeidere mistet livet.

Filmen skal regisseres av Stig Svendsen, som har jobbet med filmprosjektet i snart 10 år.

– Kari har vist gjennom flere prøvefilminger at hun er mer enn kvalifisert for denne rollen. Vårt største problem var faktisk å overtale henne til å ta rollen fordi musikkarrieren virkelig har tatt av de siste årene. Og da hun sa ja fikk vi et nytt problem: Hvordan vi skulle få henne til å se litt herjet ut, skriver Svendsen i en pressemelding.

Bakteppet for filmen er gruveulykken i Ny Ålesund 5. november 1962, som krevde 21 menneskeliv, og som senere førte til at Einar Gerhardsen måtte gå av som statsminister.

Kari Bremnes skal spille Nordlysjournalisten Harrieth "Harri" Hansen, som 50 år etter begynner å grave i det som skjedde.

– I de årene vi har forsøkt å få filmen laget har virkeligheten på en måte innhentet oss. I dag er det ikke lenger noen som har illusjoner om konspirasjon, storpolitisk maktspill, og avlytting. Det blinker også gult for den pressefriheten vi så lenge har nytt godt av, sier Svendsen.

– Spennende og bra historie

Filmen har et budsjett på 17 millioner kroner, og skal filmes i Tromsø, på Svalbard og på FilmCamp i Målselv. Filmkameratene, som i fjor stod bak suksesser som Børning og Kampen om Tungtvannet, produserer filmen

– Jeg har lyst til å være med siden det er en spennende og bra historie. Det er en utfordring som jeg absolutt ikke så komme, og en utfordring som jeg ikke har hatt før, sier Kari Bremnes til NRK.

– Har du skuespillererfaring?

– Nei, det skal jeg ikke skryte på meg. Men som hovedrollen Harrieth Hansen så har jeg også vært journalist. Og så har jeg jo fortalt noen historier gjennom årene. Her kaster jeg meg på dypt vann, avslutter Bremnes.