NRK Meny
Normal

Reginiussen-avklaring i helga

FIFA-agent Rune Hauge kommer til Tromsø for å få en avklaring rundt Tore Reginiussen.

Rune Hauge

Fotballagent Rune Hauge.

Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

–Tromsøs landslagsstopper har i høst hatt samtaler med den tyske toppklubben Schalke 04, uten at Tromsø IL har vært klar over det.

– Hvis det skulle bli aktuell er det en stor klubb i en stor liga, men per dags dato er det ikke noe mer enn en løs interesse, sier Tore Reginiussen til NRK.

Det har hersket full forvirring de siste ukene hvorvidt Reginiussen har forpliktet seg til å forlenge kontrakten med TIL dersom han ikke ble solgt i sommer. TIL-ledelsen mener partene har en muntlig avtale. Men Reginiussen deltok ikke selv på møtet med TIL i sommer – det gjorde hans far, Torfinn, og agent Rune Hauge. Og Tore Reginiussen og faren mener forutsetningene har endret seg de siste månedene.

TIL ønsker nå en avklaring – fordi klubben risikerer å gå glipp av millioner av kroner dersom Reginiussen går gratis etter sesongen. Denne avklaringen kan komme i løpet av helgen.

– Jeg skal til Tromsø i helgen, bekrefter Reginiussens agent, Rune Hauge, overfor NRK.

Tenker på seg selv

Reginiussen sjøl ønsker i utgangspunktet at både Tromsø og moderklubben Alta skal sitte igjen med penger den dagen har drar fra Tromsø.

– Men til sjuende og sist må man gjøre de valgene som er riktig for en selv, så får man prøve å bidra på andre måter, sier Reginiussen til NRK.

Han spiller ikke helgens kamp mot Start på grunn av ryggproblemer.

Vil ha svar

Sportsdirektør Morten Kræmer i TIL håper nå på en avklaring.

– Vi skal sette oss ned nå og få røyket ut de eventuelle uoverstemmelsene som måtte være med Tore og Rune Hauge. Jeg tror alle parter er inneforstått med hva som har blitt sagt tidligere, sier Kræmer til NRK.

– Kan det skje at Tore forsvinner som Bosman-spiller, altså gratis?

– I dagens verden er det vanskelig å si akkurat her og nå. Det er derfor vi skal sette oss ned å finne ut hva som skjer. Vi er litt usikker på det, og Tore er litt usikker. Så får vi se hva konklusjonen blir etter det møtet vi skal ha, sier Kræmer.