NRK Meny
Normal

Frifunnet etter dødsulykke

18-åringen fikk sleng på bilen og kjørte ned en kvinne i 70-årene. Kvinnen døde kort tid etter av skadene. Nå har Øst-Finnmark tingrett slått fast at mannen ikke kjørte uaktsomt.

Frikjent etter dødsulykke

Ulykkesstedet der en 78 år gammel kvinne omkom. Nå er føreren frikjent.

Foto: NRK

En mann i slutten av tenårene er frifunnet for å ha gjort noe galt da han kjørte ned en kvinne i 70-årene i Vadsø i november 2013. Kvinnen døde kort etter kollisjonen som følge av skadene fra sammenstøtet med bilen.

Ulykken skjedde i Kong Håkons gate like utenfor sentrum.

Mannen var tiltalt for å ha brutt veitrafikklovens bestemmelser om å kjøre hensynsfullt, og altså ikke for straffelovens bestemmelser om uaktsomt drap.

Påtalemyndigheten mente han hadde hatt for høy hastighet og/eller vært uoppmerksom slik at bilen delvis havnet utenfor veikanten. Deretter skal han ha svingt inn på veine igjen slik at han fikk en skrens og havnet inn på fortauet på motsatt side hvor han traff kvinnen.

Aktor ba om fengsel i 21 dager, med en betinget prøvetid på to år.

I dommen kommer det fram at det var ingen feil med bilen. Det var minusgrader ute og nysnø oppå allerede hardpakket snø i veibanen. Ifølge en rapport fra veivesenet var det noe glattere enn normalt på det aktuelle tidspunktet. Fartsgrensen på stedet er 50 kilometer i timen.

Mannen ble frifunnet fordi retten ikke kunne utelukke at asfaltkanten på veien kunne være minst fem centimeter og at denne var skjult under snøen.

Retten kom fram til at fartsgrensen på 50 km/t var holdt.