NRK Meny
Normal

Følg Finnmarksløpet på nett-tv og parabol

Når Finnmarksløpet starter lørdag, gir vi deg daglig oppdatering på fjernsynet. Og har du parabol, kan du ta inn direktesendinga der. Vi viser deg hvordan.

Se Finnmarksløpet direkte på nett eller på parabol!
Foto: Reiulf Grønnevik

Hver dag under løpet  blir det produsert en tretti minutters direktesending. Sendingen kan du se på NRK Nett-TV og på parabol 1º vest.

Finnmarksløpet i samarbeid med Aktiv Media og NRK Nordnytt vil i år gjøre en samproduksjon hvor seerne vil kunne oppleve reportasjer, intervjuer, analyser og ekspertkommentarer direkte fra sjekkpunktene.

Dette er et stort pilotprosjekt hvor det private produksjonsselskapet Aktiv Media bidrar med mannskap og teknikk som muliggjør direktesendinger fra de ulike sjekkpunktene i Finnmarksløpet. De stiller med en såkalt SNG bil som sender TV- bilder direkte via satellitt. Sendingene blir produsert av deres team, bilder og reportasjer leveres av NRK Nordnytt, Aktiv Media og Finnmarksløpet.

Den 30 minutters lange sendingen starter kl. 20.00 hver kveld fra lørdag 8. mars og du vil kunne se den direkte to steder. På nett via NRK Nordnytt sine sider og på parabol for de som vil se sendingen i full TV kvalitet. Da trenger du en Canal Digital tuner og din parabolantenne innstilt på Canal Digital, altså 1º vest.

Sendingen går ukodet. Du trenger ikke eget kort for denne sendingen.

Kanalen du kan se den på heter SWEDBANK. Finner du den ikke i din kanalliste, så trenger du bare gjøre ett nytt kanalsøk.

Denne kanalen vil ha en kompassrose som bilde og et tonesignal utenom ordinær sending. På dagene Finnmarksløpet sendes på vil det komme en plakat kl.19.45 der det står at Finnmarksløpet starter kl. 20.00.