Hopp til innhold

Inntar byen med gull og rock

Et lag med gullspray legges på et gammelt badekar. Sammen med andre forgylte bondeeffekter er det med på å dekorere Alta sentrum til gratisfestivalen Aronnesrocken. Nå flytter de nemlig bondelandet til byen.

Siv Boine i full gang med gullsprayen

Siv Boine er her i full gang med gullsprayen på et badekar til Aronnesrocken. Det skal fylles med is for å holde drikken kald.

Foto: Rune Berg

Gullforgylte traktorhjul og badekar sammen med høyballer er dekor under gratisfestivalen Aronnesrocken. På grunn av ønske om å skape liv i byen under Arctic Race, har festivalen gått med på å flytte arrangementet til sentrum av Alta.

Der ser Aronnesrocken muligheten for å markedsføre bondebygda. De tar derfor med seg sine landlige effekter fra landbruket og inntar Altas bysentrum der festivalen åpner dørene torsdag.

Sprayes med gull

Gullforgylt dekor til rockefestival

Traktordekk, støvler, terassevarmer er alle gullforgylt og utgjør sammen med høyballene (bakerst) dekoren i serveringsteltet under Aronnesrocken i Alta.

Foto: Rune Berg

Inne i festivaltelet er Siv Boine som en av 120 frivillige i sving for å sørge for at den 19. utgaven av Aronnesrocken blir så bra som mulig.

Med kyndige hender og sikre strøk lar hun boksen med gullspray dekorere et badekar.

– Det er bare spray, men det blir ganske så glamorøst likevel. Det er ikke alle som har et gullbadekar, sier Boine.

Det skal etterhvert fylles med isbiter for å holde drikken kald til tørste festivalgjengere.

Kristin Jensen Abrahamsen med en forgylt gaffel som dekor til Aronnesrocken 2014

Kristin Jensen Abrahamsen med en forgylt gaffel som er blant dekoren til Aronnesrocken 2014.

Foto: Rune Berg

Landbrukseffekter

I teltet som er satt opp på torget er hun og Kristin Jensen Abrahamsen ansvarlig for effektene. Effekter er det mange av, og de SKAL ha preferanser til landbruksbygda Aronnes.

– Poenget er jo å ta litt av det autentiske på Aronnes som høy, badekar som kyrne drikker av, traktordekk, hesje som front på bardisken som effekter til festivalen.

– Så får vi inn en traktor også her. Den blir jo også selvfølgelig i gull. Det er jo tross alt en rockefestival så vi må gjøre det glamorøst med bondske effekter, supplerer Boine.

– Alle kan gi en skjerv

I regnværet kan de frivillige heldigvis jobbe under tak i festivalteltet. En av dem som bidrar er Kjetil Hugo Nilsen.

Han er mest kjent som bistandsadvokat, men han sitter i Aronnesrockens styre, og har tatt seg fri fra advokatpraksisen for å hjelpe til med arrangementet, og bygging av et eget alter.

– Det alteret har vi lagd for ett års tid siden, der vi oppfordrer festivalpublikummet om å gi en skjerv etter hva de synes om festivalen. Den er jo gratis, så da gir man så mye man synes og kanksje litt ekstra med tanke på neste år dersom man øsnker for eksempel ACDC på scenen, humrer Nilsen.

Med så mange kreative hjerner i sving, må man prøve å holde dem litt på bakken. Noe som ikke er lett, når det lyser gull og grønne skoger av det som gjøres, spesielt av designteamet.

– Når det her blir ferdig vil det blir en wow-opplevelse for publikum. Vi prøver å gjenskape steminga fra inne i skogen på Aronnes, og det tror jeg vi lykkes med, mener han.

Plass til mange

Aronnesrockens frivillige

Tre av de 120 frivillige som står på under Aronnesrocken er Pål Brekke (t.v.) Kristin Jensen Abrahamsen og Kjetil Hugo Nilsen, der sistnevnte også sitter i festivalens styre.

Foto: Rune Berg
Aronnesrockens alter

Ved dette egenbygde alteret kan festivalgjengerne gi penger om de vil.

Foto: Rune Berg

47 band skal spille på helgas festival. De fleste lokale helter, men også trekkplaster som Kari Bremnes, Gabrielle og Honningbarna står på sacenen i Alta sentrum.

På grunn av at rocken arrangeres i bykjernen i år legges det til rette for litt flere publikummere enn tidligere.

– Nå er det jo Arctic Race så vi regner med flere enn på rocken i fjor, og må jo ha plass til alle sammen. Derfor kan man godt rulle i høyballene og traktordekkene her er masse plass, humrer Boine.