NRK Meny
Normal

Én omkommet og tre sendt til sykehus etter kollisjon

Én person er bekreftet omkommet, og en mann i 60-årene ligger på UNN med alvorlige skader etter en alvorlig kollisjon på Hundbergan utenfor Tromsø.

Ulykke Hundbergan

Ulykken på E8 fører til at veien vil være stengt utover ettermiddagen og trolig kvelden.

Foto: Per Einar Grønmo / NRK

To personbiler og et vogntog kolliderte i en 80-sone på Hundbergan på E8 sør for Tromsø omtrent klokken 13.00 onsdag ettermiddag.

Oppdatert klokken 20:40: Veien var stengt i mange timer etter hendelsen, men klokken 20:40 melder politiet har veien er åpnet for alminnelig ferdsel i begge retninger.

Det var totalt fire personer involvert i ulykken. En person ble bekreftet omkommet klokken 13:40. En person satt fastklemt i en lengre periode, men er nå fraktet til Universitetssykehuset i Nord-Norge med alvorlige skader.

– Det er vanskelig å si noe mer om tilstanden til personen, men det er alvorlig, sier pressevakt til UNN, Jan Fredrik Frantzen til NRK klokken 15:00.

Ytterligere to personer er fraktet til sykehus, en med moderate skader og en person er tilsynelatende uskadd. Sistnevnte er inne til sjekk, sier Frantzen.

– Det er en alvorlig ulykke, sier operasjonsleder i Troms politidistrikt, Roy Tore Meyer til NRK.

Oppdatert klokken 18:00: En mann i 60 årene er alvorlig skadd, men ikke livstruende. En kvinne i 30-årene er lettere skadd, men stabil. En person er uskadd, men inne for sjekk.

Sporsikring og berging

Utover ettermiddagen vil det pågå etterforskning på ulykkesstedet, med etterfølgende opprydding. Politiet jobber også med å varsle de pårørende, forteller operasjonsleder Øyvind Gundersen i Troms politidistrikt.

– Det er få vitner til ulykken som kan gi oss lys om hva som har skjedd, og derfor må vi gjøre grundig arbeid med sporsikring på stedet. Dette for å få avklart årsaken til ulykken. Men den vet vi foreløpig ikke, sier han til NRK klokken 17:00.

Han anslår at veien vil holdes stengt utover kvelden. Årsaken er at det er en komplisert bilberging som skal gjennomføres.

– Vogntoget står på tvers over veien, og to personbiler må fjernes. Deretter må det brøytes, så det vil ta tid før veien åpnes igjen, sier Gundersen.

Klokken 17:45 opplyser politiet at sporsikringen på stedet er avsluttet. Det pågår nå bilberging av kjøretøyene, og deretter vil det være nødvendig med brøyting av vegstrekningen.

Berg trafikk stengt

Vegen er stengt av på Sandvikeidet, like utenfor Tromsø sentrum.

Foto: Webkamera / Statens vegvesen

Lang omkjøring

Som følger av kollisjonen er E8 stengt på stedet. For personbiler er det mulig omkjøring via Fylkesvei 858 via Storsteinnes, på vestsiden av Balsfjorden.

Det er tett snøfall i området, og vanskelige kjøreforhold, med nullføre og sporete vei.

– Det er svært glatt på stedet, sier Roy Tore Meyer i politiet.

Det vil ta flere timer før veien åpner, opplyser politiet klokken 17:00. Tyngre kjøretøy bør vente til E8 åpner, anbefaler Statens vegvesen.

Bilister som kjører omkjøringsveien via 858 oppfordres av andre trafikanter til å kjøre forsiktig. Det er glatt, sørpe i veibanen og dårlig brøytet i området, opplyser NRKs lyttere. Det er også smale veier uten møtemulighet.

Kø

Det dannet seg tidlig køer i området, etter at to personbiler og en lastebil kolliderte utenfor Tromsø.

Foto: Per Einar Grønmo / NRK

En av de første på stedet

Lisbet Hansen kom til stedet like etter ulykken.

– Da hadde folk allerede begynt å hjelpe til. Fem-ti minutter senere kom nødetatene til stedet, sier Hansen.

Lisbet Hansen kjører på denne strekningen hver dag.

– Det er fryktelig ekkelt når slike ting skjer. Jeg tenker ofte på at det kan skje når jeg ferdes her. Det er jo hovedinnfartsåren til Tromsø, sier hun

Laster kart, vennligst vent...