NRK Meny
Normal

De selger urørt Senjanatur

Han er selv en svært ivrig fotograf, og sponset av en kameraprodusent. Nå får han kresne naturfotografer fra hele verden til eventyrøya Senja. De vil oppleve og ta bilder av urørt natur, hval, nordlys og havørn.

Naturfotografer, Frank Wirth og Anders Hanssen

Her er den tyske turoperatøren Frank Wirth og Senja-fotografen Anders Hanssen i Botnhamn.

Foto: Arild Moe / NRK

Anders Hanssen har fotografert siden han var 14 år. Nå har 35-åringen sammen med foreldrene og en yngre bror skapt en reiselivsbedrift basert på god mat og unike naturopplevelser på Senja, Slåttebakken Adventure.

Ei ukes tid har han hatt et tjuetalls gjester med seg rundt. Alt dette takket være verdensveven internett der hans nettsted www.andershanssen.com oppnår utrolige svimlende antall treff på hans bilder av spesielt nordlyset.

Blant gjestene denne gangen er den tyske turoperatøren Frank Wirth.

– Han traff jeg i Argentina i høst da jeg var og fotograferte hval der. Så har vi holdt kontakten, og nå er han her med sine kunder, forteller Anders.

– Det som er interessant med det Anders tilbyr, er at vi kan oppleve flere ting. Så vi utviklet et produkt som vi kaller hval i nordlys, sier Frank Wirth der NRK treffer dem i Botnhamn på Nord-Senja. Der venter de på at hvalflokkene skal komme inn i fjorden slik det var dagen før.

Se Anders sine naturbilder:

Gå til forsiden

Selger urørt Senjanatur

Hval på Senja

Selger urørt Senjanatur

5 bilder

  – Senja er en skatt

  Turoperatøren Frank Wirth bor og driver sin reiselivsbedrift fra Kenya i Afrika.

  – Dette med villmarksturisme er bare i begynnelsen, forteller han.

  Han bygger sin virksomhet på folk som er opptatt av natur og opplevelser av truede dyrearter.

  – Heldigvis finnes det ennå skatter som Senja der det er mulighet til å oppleve urørt natur, sier Wirth.

  Tar med seg drone for å fotografere

  Med i naturfotogruppa er også en fotograf fra det anerkjente tidsskriftet National Geographic. Ett par har også drone med seg for å fotografere fra lufta.

  Felles for alle er at de har sine hjemmesider der bilder fra Senja havner på verdensveven enten det er fra Tyskland, Sveits eller Japan.

  Anders Hanssen tar i likhet med ett par andre aktører på Senja turister med på hvalsafari-båter. Han forflytter båtene sine rundt yttersida av Senja og til Andøya avhengig av hvor hvalen befinner seg.

  Se TV-reportasjen om fotografen fra Senja:

  Anders Hanssen har skapt en reiselivsbedrift basert på god mat og unike naturopplevelser på Senja.

  Foto: Arild Moe/NRK.