NRK Meny
Normal

Bæsj og promp på kulturhuset

Forhåpentligvis klarer musiker, komponist, tekstforfatter og gjøgler, Harald Troøyen, å holde seg lenge nok til å gjennomføre forestillingen "Æ må på do", i Harstad kulturhus på søndag.

Harald Troøyen
Foto: Martin Mortensen / NRK

I en årrekke har den energiske – opprinnelige trønderen –, laget musikk, tekster og forestillinger. Mest for barn, men også for voksne.

Tre barneplater er det blitt, og snart kommer den fjerde, med tittelen "Æ må på do". Det er disse utgivelsene forestillingen er bygd opp rundt.

Harald Troøyen

Coveret til den nye plata

– Da blir det også «Is lille pappa», «Spøkelsessangen», «Pusi-sangen», og «Jordbæris og grønn gele», sanger som jeg vet ungene liker, smiler gjøgleren, som sliter med å stå i ro.

Ikke så forskjellig fra voksenmusikk

Troøyen mener musikken ikke skiller seg så vesentlig ut det man kan kalle voksenmusikk.

– Det er jo egentlig popmusikk, bare at tekstene passer for barn. Kan jo være at jeg er litt barnslig selv.

Artisten mener barnemusikken kommer av seg selv maqn har barn og har musikk i hodet, da ryr det bare ut. Selv har han fire jenter, som nå er voksne.

– Når jeg i tillegg er lærer, skjønner du at jeg kommer til å holde på.

Men musikk for barn er ikke bare "tant og fjas", mener han, det er også mye læring.

– I musikk er det også mattematikk, engelsk, og ikke minst folkeskikk.

Første gang i storsalen

Artisten har hatt forestilling på kulturhuset før, men søndag 19. oktober, er det første gang han skal innta storsalen. Det gjør han med respekt, men også med forventninger.

– Man vet jo ikke hvor mange som kommer, men jeg tror det blir artig. Jeg har dyktige musikere med meg, og du skal ikke se bort fra at jeg blir å gå ned i salen. Kanskje noe blir litt skummelt også, får bare håpe jeg ikke må på do, midt i showet da.