NRK Meny
Normal

Avinor framskynder bygging av ny terminal i Tromsø

Ledelsen i Avinor lover en betydelig satsing på flyplassen i Tromsø, og det skal skje flere år før planlagt. Arbeidet starter høsten 2017, og ikke i 2021.

Kaos på Tromsø lufthavn

Bygging av nye terminaler ved Langnes Lufthavn i Tromsø blir framskyndet med flere år. Byggestart blir høsten 2017

Foto: Petter Strøm / NRK

Avinor framskynder planene om en storstilt utbygging av Tromsø Lufthavn. Langnes.

Ny terminal

– Vi ser at behovet for en ny terminal er prekært, og vi ønsker derfor å sette i gang prosessen så fort som mulig, og ikke vente til 2021.

Det sier divisjonsdirektør i Avinor, Margrethe Snekkerbakken.

Den nye terminalen blir en kombinert terminal for både innland og utland, og bygget kommer til å koste 300 millioner kroner.

Holder løfter

– Vi holder det vi lovte i vår nordområdestrategi, nemlig å øke kapasiteten for internasjonal trafikk til og fra Tromsø, sier Snekkerbakken.

– I Tromsø ser vi et stort potensial, blant annet for interkontinentale sommerruter til New York og Tokyo, sier hun. For at dette skal lykkes, må vi sikre god standard og kapasitet.

Utbygging Tromsø Lufthavn

Et svært så fornøyd trekløver på Langnes i dag. Fra venstre, ordfører i Tromsø, Jens Johan Hjort, divisjonsdirektør i Avinor, Margrethe Snekkerbakken og lufthavnsjef i Tromsø, Jonny Andersen.

Foto: Jørn Inge Johansen/nrk

Bygger ikke om gammelt

Siden nybyggingen blir framskyndet med flere år, blir det ikke satt i gang modernisering av dagens utenlandsterminal.

– Vi snakker nå med politiet og tollvesenet om hvordan vi skal løse de umiddelbare behovene i den gamle terminalen, sier Snekkerbakken.

– Landsdelens konkurranseevne er avhengig av god tilgjengelighet og ikke minst god kapasitet. Om noen år kan vi tilby våre reisende den største, mest funksjonelle og moderne lufthavnen i Barentsregionen, sier lufthavnsjef Jonny Andersen i Tromsø. Dette er svært gledelig for oss alle.

En gledens dag for byen

– Dette er en virkelig en gledens dag. Vi har jobbet tett opp mot Avinor for å få til dette. Jeg setter veldig pris på at Avinor løfter Tromsø opp, noe det er veldig stort behov for. Flyplassen er hjertet i byen og HUB-en i nord, sier Tromsø-ordfører Jens Johan Hjort til NRK.

Avinor fremskynder utvidelsen av terminalen.

Reporter: Sveinung Åsali. Foto: Jørn Inge Johansen. Produsent: Vibeke Paulsen Ceron.

Laster Twitter-innhold