NRK Meny
Normal

Anmeldt: Containerne stod løse på vogntoget

En vogntogsjåfør ble anmeldt da han kom til grensestasjonen ved Kivilompolo denne uka. Ingen av de åtte container-låsene som skal sikre lasten var låst.

Usikret container
Foto: Statens vegvesen

Føreren på vogntoget fra Finnmark blir anmeldt for manglende sikring av lasten. Vogntoget han kjørte var beregnet for containere, men både containeren på bilen og hengeren stod løse.

Mange er dårlig skodd for vinterveier

Fra tirsdag til torsdag holdt Statens vegvesen denne uken kontroll ved grensestasjonen på Kivilompolo.

Seks vogntog ble nektet videre kjøring fordi de kjørte på sommerdekk eller nedslitte dekk. Fem av disse snudde tilbake til Finland, det var et norsk og fem utenlandske.

Dårlige dekk på vinterføre

Seks vogntog ble nektet videre kjøring på grunn av alt for dårlige dekk på vinterføre.

Foto: Statens vegvesen

Det sjette som ble nektet videre kjøring var en henger med nedslitte sommerdekk. Den ble avskiltet på stedet. Det viste seg at denne hengeren hadde vært stoppet og fått kjøreforbud tidligere med de samme dekkene i en kontroll i oktober i fjor, denne var norsk og hjemmehørende i Finnmark.

Toltat ble det utskrevet 34 gebyrer for farlige dekk fordelt på 11 kjøretøy. Sju av kjøretøyene var norske, mens fire var utenlandske.

– Vi ser at det fortsatt er for mange som kjører med sommerdekk, og at det er noen som velger å kjøre med slitte dekk. Dette er bekymringsfullt da det handler om trafikksikkerheten på vegene. Dette er noe som vi kommer til og ha fokus på videre utover vinteren, sier Stein-Kristian Berg i Utekontrollseksjonen til Statens vegvesen i en pressemelding.